icon

Ako prekonať strach z cestovania autobusom?

martaamirko
27. nov 2024

Ahojte chcela by som sa opýtať ci ma niekto takú skúsenosť ze sa bal sam niekde ísť napr autobusom atd ..lebo mu príde zle alebo ze sa niečo stane

chrobak7
27. nov 2024

@martaamirko Existuje Kinedryl. A stať si ti môže niečo aj doma, alebo na dvore - padne na teba napr. labuť.

k47
27. nov 2024

A vieš aj prečo sa bojíš? Je to na základe vlastnej skúsenosti alebo skôr neskúsenosti? Prípadne v tebe zanechali stopy nejaké správy z novín alebo rozprávanie iných ľudí?
Ak myslíš zle v štýle morská choroba/kinetóza, tak na to sú rôzne recepty a tipy, aj keď to nie je 100%.

martaamirko
autor
27. nov 2024

@chrobak7 no to nejde o mňa len jedna známa ma taky problém po dedine do obchodu atď pôjde v pohode keď vie ze ma ísť niekde sama tak ma strach ze jej príde zle lebo minule sa jej stalo ze jej prislo zle a odvtedy ma strach niekde ist chytí ju panika a je to

k47
27. nov 2024

Tak to musí riešiť ona 🤷‍♀️.

hygienka
27. nov 2024

@martaamirko odporúčam risiet so psychológom

martaamirko
autor
27. nov 2024

@hygienka už sa to riešilo so psychologickou ta vravela ze je zdravá ze nemá žiadnu diagnózu ako panicka porucha alebo uzkost ze je zdravá len ma zmenit myslenie a nenamyslat si

k47
27. nov 2024

@martaamirko 🤦‍♀️ Tak to ste natrafili na veľmi zlú psychologičku. Alebo to bola psychiatrička? Lebo tie riešia iba diagnostikovateľné poruchy, tak si viem predstaviť taký záver.

k47
27. nov 2024

@martaamirko U psychologičky mi nedáva zmysel záver, že si to namýšľa a čau, lebo namýšľanie si problému je samo o sebe problém. A jej úlohou je naviesť človeka k tomu, ako to myslenie zmeniť.

dollyzv
27. nov 2024

Pravdepodobne Uzkostna porucha/ vyhybave spravanie..sama tym trpim a jw to v zivote vwlmi obmedzujuce