icon

Ako prekonať strach z užívania antibiotík?

2. jan 2025

Dobre ránko,

Ako riešite strach z antibiotík? Týka sa sa to hlavne tých čo sa naozaj boja.Ja viem že tie antibiotiká mi majú pomôcť ale aj tak sa bojím. Ako to vyriešiť prosím ?

Strana
z2
natalka13
2. jan 2025

Coho sa bojis?

michaelam2
2. jan 2025

Coho sa bojis? Atb pomahaju, ale ta choroba ktoru mas ti moze velmi bez nich ublizit, toho by si sa mala bat viac.

autor
2. jan 2025

@natalka13
@michaelam2 budem brať silné antibiotiká 1000mg a 500mg a bojím sa že mi bude po nich zle a že budem mať bolesti

michaelam2
2. jan 2025

Aku mas chorobu? Dodrzuj davkovanie probiotik a nic ti nebude

janulik2008
2. jan 2025

Pozri ked ti bude po nich zle tak zavolas dr a zmeni ti ich

zmrzlinka2021
2. jan 2025

Autorka,

co je horsie - zomriet alebo sa prípadne "cítit blbo"?

simca06022011
2. jan 2025

urcite ti neurobia horsie ako ta choroba... na ktoru ich beries.

autor
2. jan 2025

Ide o to že už teraz mám bolesti no a po antibiotikách môžem mať ešte silnejšie

diewcatqoo
2. jan 2025

Viac sa bojim bakterii, nez antibiotik. Antibiotika su super vynalez, bez nich by tu nebola tretina ludstva a zomierali by sme na (teraz uz) banalne choroby. Beriem antibiotika, ak je to potrebne, brala som aj v tehotenstve, ale neberiem ich ako lentilky. Aby mi nebolo zle, vzdy beriem aj probiotika.
Tie antibiotika, a tak silne, ti lekar urcite nepredpisal len tak z dlhej chvile. Takze ak chces, aby sa ti polepsilo, mala by si ich skusit. A kupit si aj probiotika.

zmrzlinka2021
2. jan 2025

Autorka,

este raz - stanovi si priority. Ak vies vziat do uvahy aj pripadnu smrt a nemas s tym problem, kasli na antibiotika. Ak nie, tak ich ber.

autor
2. jan 2025

Máte pravdu, lepšie sa cítiť blbo po antibiotikách (možno mi ani nič nebude) ako zomrieť. Ďakujem za podporu. Od zajtra idem na to.

domka222
2. jan 2025

Prečo nezačneš už dnes,ak ich máš už doma? Pri niektorých ATB sa dostavuje účinok niekedy až na tretí deň.

slaviivals
2. jan 2025

A co su to za antibiotika? ☺️

autor
2. jan 2025

@slaviivals Amoksiklav a Fromilid

natalka13
2. jan 2025

To ti kto povedal ze antibiotikami silneju bolesti?
To mas dvojo roznych antibiotik naraz?

simca06022011
2. jan 2025

Preco mas dvoje atb? to ti kto a na co napisal? Tato kombi sa sem tam uzivana na helikobaktera teda.. ale...

autor
2. jan 2025

@natalka13 tak veľa ľudí boli brucho po atb nie ?

autor
2. jan 2025

@simca06022011 áno na helicobaktera

autor
2. jan 2025
slaviivals
2. jan 2025

Tieto atb beru bezne aj deti. Len ich pekne ber, az si neprivodis vredy a horsie…

simca06022011
2. jan 2025

ak nemas v pribalovom letaku ine, jedz atb s jedlom. alebo po jedle. Radikalne znizis riziko bolesti brucha. Plus vynechaj potraviny, ak su nejake napisane v letaku (tieto neviem = preto pisem precitaj si uzivanie v prib.letaku, ale su take ktore sa nemozu s mliecnymi alebo citrusmi atd... )
A helicobaktera si riadne preliec, sup do toho.

beata_k
2. jan 2025

Autorka, cisto sukromna zvedavost....kolko mas prosim rokov? Nie, nechcem ta poucat, som len ozaj zvedava na vek. Dakujem

autor
2. jan 2025

@beata_k 33 mám

missviolet
2. jan 2025

Este nikdy sa mi ziadne bolesti po atb nezhorsili... a ze som.ich isty cas mala fakt casto. Ber kvalitne probiotika kym mas atb na podporu miikroflory a nic ti nebude

januska12323
2. jan 2025

To si ešte nikdy nebrala antibiotika? Stačí brať aj probiotika a dodržiavať dávkovanie podľa letáku.

beata_k
2. jan 2025

Dakujem

nevenka
2. jan 2025

No Helicobactera mala mama dlhodobo nezisteneho a to, co zazivala, nikomu neprajem. A tete praskol vred, ledva ju zachranili. Antibiotika mamine velmi pomohli. Tak lekati vedia, co robia.
Amoksiklav 1000 nie je nejake silne antibiotikum, ale pomaha, ked sa berie cielene, u mna vyborne, su za mna ovela horsie a tazsie na zaludok. Ale v kombinacii som ich nikdy nebrala. To je pravda. Ale radsej toto, ako vredy.
Ja som brala na zapal v kosti od zuba a asi si pojdem pytat este po endodoncii, nech sa mi to vyhoji, lebo este mam bolesti a lekar povedal, ze ak mi to same neustupi, dame ATB. Ani by ma nenapadlo to nebrat.

krankenschwester
2. jan 2025

2 hod.pred,alebo po užití ATB treba užiť 1-2 probiotické kapsule,počas celého užívania ATB.

autor
2. jan 2025

Aké probiotiká mi odporúčate ? Mám doma Hylak Forte a Biopron forte... Inak probiotiká užívam pravidelne

kulumulu123
2. jan 2025

Ideálne tie v prírodnej forme v rámci stravy, ak sa môžu dane potraviny kombinovať s anb plus z lekárne..

Strana
z2