icon

Ako prekonať tetaniu a nájsť dobrého neurológa?

katarinaiii
31. mar 2026

Ahojte, rada by som sa opýtala, či ste niekto už prekonali tetanii a ak áno, tak čo pomohlo. A akého neurológa ste navštívili? Ja už s tým bojujem 7 mesiacov stav sa mi zlepšuje, ale tá únava ma silno obmedzuje v normálnom živote.

anonym_085958
31. mar 2026

@katarinaiii Mám diagnostikovanú pár rokov. Únavu som nikdy nepripisovala tetanii. V podstate ju akoby ani nemám. Zistili mi ju náhodne, kvôli častým kŕčom v nohám aj hocikde na tele ,Mávam často spazmy na chrbte a náhodne mi robil EMG vyšetrenie. Mám možno šťastie, ale ani občasné tiky, kŕče nič nepripisujem tomu. Skôr stresy,menopauza v tom hrá veľa.
Zmenila som prácu a od vtedy mám s kŕčmi v nohách pokoj chvalabohu. Snažím sa už viac oddychovať ak sa dá..mám po 50tke,deti veľké a snažím sa myslieť konečne aj na seba a neísť na doraz. Ešte pred rokom to bolo iné . Nezvládala som už akosi prácu na 12tky, nočné, nútené nadčasy..A nikdy sme to ani doma neriešili, že mám nejakú tetaniu. Myslím, že nikto to asi ani nevie, teda naprikladajú tomu význam. Beriem Mangosolv ,ked mám hektické obdobia, inak nič. Našťastie nemám panické ataky,úzkosti, búšenie srdca..

anonym_9b213f
31. mar 2026

@katarinaiii spomaliť nič iné.Doplnat mg, CA.Odkedy som zmenila pracu začala cvičiť, viac oddychovať už ju nepoznám.A mala som ju veľmi zlu