icon

Ako riešiť bránicový pruh a pálenie záhy?

tautunka77
9. jan 2024

Ahojte,

chcem sa opýtať, či mal niekto z Vás niečo podobné a ako ste to riešili?
Ide o to, že už veľa rokov sa mi stáva, že pri skrčenej, zohnutej polohe a zvýšenej námahe, mi pod hrudnou kosťou vyskočí hrča. Nie je to bolestivé, len nepríjemné, zatlačím si to zakaždým späť. Doktorke som to na preventívke povedala už niekoľko krát. Zakaždým mi to len ohmatá ale v kľudovej polohe keď ležím, to nevidieť ani necítiť. Tak ona to nerieši. Skúšala som o tom niečo googliť a vyzerá, že ide o bránicový pruh.
V poslednej dobe ma aj dosť páli záha, už pomaly po akomkoľvek jedle a často v noci ma bolí hrudník. Chcem sa opýtať, mám to riešiť a ako? Mám si od doktorky vyžiadať nejakú zobrazovaciu metódu, kde by sa dalo zistiť, či ide naozaj o toto alebo ako?

Vopred ďakujem za všetky odpovede.

akyia
28. jan 2024

@tautunka77 ahoj riešiš to nejak?

tautunka77
autor
28. jan 2024

@akyia ahoj, zatial nie. Tento rok ma caka preventivka, tak budem od doktorky ziadat vysetrenie aspon sono. Inak neviem co s tym viac mozem.

mr_anonym
29. jún 2024

@tautunka77 ahoj, píšem ako niekto kto ma blízkeho ktorý mal branicovy pruh, pokiaľ máš podozrenie že máš takúto nepríjemnosť, treba určite požiadať rtg a ísť za gastroenterologom, čím skôr tým lepšie, neviem nakoľko to máš vážne, ale už aj pálenie záhy by som nebral na ľahkú váhu, vyhýbať sa ťažkým veciam, ak bránica potom veľmi tlačí na žalúdok tak radšej tekutu stravu uprednostniť