Ako riešiť dlhotrvajúce bolesti v pravom boku?
Ahojte, už dlhšie mám problém s bolesťami a stále neviem príčinu, už som z toho zúfalá, tak som sa rozhodla obrátiť na Vás, či by mi niekto nevedel poradiť, poprípade či niekto nemá skúsenosť s niečim podobným. Ide o to, že dlhšiu dobu (už to bude vyše 3r) mám problém s bolesťou v pravom boku. No, ono to vlastne nie je úplne v boku, špecifikovala by som to ako niečo vnútri. Nebolí ma to ani úplne vzadu na krížoch, ale ani v predu, vyslovene cítim bolesť vnútri. Zo začiatku som si myslela, že to budú obličky, keďže približne v tom mieste.Je to taká tupá bolesť, vystreluje z ničoho nič, nachvíľku prestane, potom znovu. Niekedy aj 2týždne nič, a niekedy ma to bolí niekoľko dní za sebou. Nezávisle od toho čo robím, hocikedy počas dňa. Zopárkrát som spozorovala, že ma to bolí keď som hladná, keď sa najem to prestane. No nie vždy to tak je. Mám/Mala som problémy s trávením, absolvovala som niekoľko vyšetrení, krvný obraz ok, všetky intolerancie negat. , gastroskopia v poriadku, 2x sono brucha bez nálezu. U gastroenterologičky záver že zrejme syndróm dráždivého čreva, no ešte musím absolvovať kolonoskopiu keď budem dlhšie na sk, nakoľko žijem v zahraničí. No príznaky ibs trošku lepšie odkedy sa snažím trochu zdravšie jesť a užívam proibs. Tie bolesti som mala často aj popri tých traviacich ťažkostiach, tak mám dojem, že to môže súvisieť aj s tým, no na druhej strane niekedy trávenie úplne ok a bolesti mám napriek tomu. Okrem spominaných vyšetrení som absolvovala aj MR RTG kde mi bola zistená Incipientná chondroza disku L5/S1, obvodná doktorka ma neustále presviedča že to ma bolia kríže a mám to vlastne to, no keď ma bolia kríže to je niečo iné, toto je vyslovene bolesť vnútri, nepríde mi to, že by to s tým súviselo… tie bolesti sú častokrát neznesiteľné, neviem fungovať v práci, sťažuje mi to fungovanie pri bežných každodenných činnostiach. Už neviem, čo s tým, tabletka od bolesti na to nezaberá. Niekedy je to miernejšie, no keď mám obdobie že to veľmi bolí, častokrát až plačem od bolesti, neviem stáť na nohách. Ďakujem každému, kto bol ochotný si to prečítať až sem, ak má/mal niekto podobné problémy, poprípade mi vie dať nejakú radu, bola by som veľmi vďačná…
@s_338 odporucam ti vyhladat osteopata. Ten najde zdroj bolesti a mal by ti pomoct
@s_338 ahoj

ano, kludne to moze byt vyslovene z chrbta, kedze sono brucha si mala ok.....skus zacat cvicit a posilnit hlavne brusne svaly a chrbat, treba to spevnit a bude pokoj