icon

Ako riešiť problém s nedostatkom vzduchu?

adamkoo2
8. apr 2024

Ahojte, chcem sa spytat ci by mi niekto nevedel poradit, pretoze som uz zufaly. Cele dni mam pocit ze mi nestaci moj nadych. Stava sa mi to aj v klude aj ked mam niaku minimalnu fyzicku zataz. Nuti ma to dychat rychlo a castejsie a dost casto sa mi stava ze z toho az hyperventilujem. Diagnostikovali mi astmu, lenze zevraj dusnost neni z astmy pretoze mam dychanie ciste bez piskania a mam ju pod kontrolou. Kontrolovali mi srdce a EKG a ultrazvuk srdca boli bez nalezu cize aj srdce mam zdrave. Mam este aj alergicku rinitidu vdaka ktorej skoro vobec neviem dychat cez nos. Nemate niekto podobnu skusenost alebo napad co by som si mal dat vysetrit? Dakujem a prajem pekny den.

msnesquik
8. apr 2024

@adamkoo2 nemoze to byt z psychiky?

yelena159
8. apr 2024

Ja som to tak mala. Tiež som mala pocit, že sa neviem poriadne nadýchnuť. Neskôr som začala mať panické ataky. Môže to byť z psychiky.

katka708
8. apr 2024

Ja som to mala tiež a opakovane sa mi to vracia po stresujucom období keď už sa dostávam do "kľudu"

Pomáha ihneď nasadiť vyššie dávky magnezia....

kvetkaxxx
8. apr 2024

A co krvny obraz -zelezo,hemoglobin,feritin a podobne parametre su ake? Anemicki ludia maju pocit "nedostatocnosti" nadychu/dychania... Hematologia

sisamisaaa
Autor odpoveď zmazal
adamkoo2
autor
9. apr 2024

@msnesquik moze to byt kludne aj psychika, lenze ked som maval uzkosti tak mi zacali az niaky cas po zobudeni. Dychanie mam tak ze hned ked sa prebudim uz citim ze sa mi zle dycha. A hlavne sa nebudim cez noc cize asi to dychanie mam zle ale psychika mi ho este zhorsuje. Krvy obraz bol fajn aj hemoglobin, myoglobin, zelezo a kopec dalsich veci jedine co som mal zle bolo Ige co je vlastne alergia a tu som mal 6 nasobne viac ako by mala byt. Len beriem lieky na alergiu a necitim ani mierne zlepsenie dychania. Mam v plane navstivit doktora na psychoterapiu nech nehyperventilujem a skusim aj fyzio pretoze niekedy ked sa zobudim tak ma extremne boli krcna chrbtica a cele temeno, celo a na spankoch pocit ako by som mal hlavu vo zveraku. @yelena159 Ked si to mala zo psychiky tak cely den ta drzal ten pocit ze sa nevies nadychnut ?

adamkoo2
autor
9. apr 2024

Mam sa bat ked mam dusnost ale oxymeter ukazuje vzdy nad 95% spo2 co je vlastne kyslik v krvi. Obcas sa mi fakt divne veci deju ako napriklad ze mam pocit na odpadnutie, oci mi zacnu tahat vsetky farby, mam brutalnu unavu a ako keby niaka koncatina sa mi ide umrtvit pretoze mam taky pocit ze tazko sa mi s tou danou koncatinou hybe a pride mi tazka. Neviem uz fakt co mam s tym robit. Udrzujem stale klud ale absolutne to nepomaha pretoze mi pride ze ked som maximalne v klude tak to pride cize nemam moc pocit ze by som to mal zo psychiky. Jedine mi to psychika zhorsi ale to vtedy ak sa mi uz nieco deje.

sisamisaaa
Autor odpoveď zmazal
adamkoo2
autor
11. apr 2024

Dakujem vsetkym za rady

lenka1441
19. dec 2024

@adamkoo2 ako ti je ? Teraz ?

anitu
17. jan 2025

@adamkoo2 aj mňa by zaujímalo,ako sa máš .Cítim úplne to čo ty.Aj astmu mám.