Ako riešiť ťažké dýchanie u tínedžera?
Dobrý večer,chcem sa poradiť.
Dcére15- ročnej sa v poslednej dobe ťažšie dýcha,cez deň v pohode,len ku večeru sa musí zhlboka nadýchnuť . ,robí to podvedome.Večer chodí aj častejšie na malú potrebu,boli sme u lekára,či nemá chytené močové cesty,ale má všetko v poriadku.
Začali jej aj padať vlasy.Ked som sa hej pýtala,či nemá nejaké problémy v škole,alebo ju niečo trápi,tak že nie.
Tak neviem,či to riešiť do psychologičkou?
Keď som jej povedala,že pôjdeme k nej,tak že načo ,že je v poriadku.,nič by netrápi.
Čo by ste mi poradili?
Ďakujem
Potravinová intolerancia? Histamin zvýšený , alergia ??? Mne sa Histamin prejavuje ked zjem viac veci histaminovych sťažené dychanie . Ale moze zo byt sj astna,alebo nebola nedavno chora kasel priedušky Neprechodila ten atipicky zsosl pluc no je toho ozaj vela treba urcite k lekárovi.
Mne chýbalo železo a vitamíny skupiny B.
Niekedy som vyšla hore kopcom hneď a niekedy som bola zadychana jak túr .
@kakavenko
43 kil ?? tak to je potom tou podváhou, respektive mentalnou anorexiou. Jedava normalne ? Alebo ako je mozne ze ma taku vahu ?
Štítna zlaza je v poriadku?
@kakavenko fúha ... A aká je vysoká? Lebo váhu má nízku ... Nedrzi náhodou potajomky diétu? Alebo prípadne nemá nejaké iné problémy týkajúce sa stravy +psychiky? (Anorexia, bulímia) ... Minule som počúvala podcast rozhovor so slovenskou, ktorá mala bulimiu a tuším príznaky boli aj podobne.... A vracanie dokázala skrývať 10 rokov. Nechcem ťa tým strašiť samozrejme, len tá váha je naozaj dosť málo. To znamená, že tie príznaky zrejme budú dôsledok nízkej váhy. Teraz je otázka, že prečo má tka nízku váhu ... Či malo je, alebo má málo vitamínov, alebo to môže byť aj spomínaná histaminova intolerancia ... Ja mám HIT a búšenie srdca v akútnych stavoch mávam. Ale dýchanie môže byť tiež ... Každopádne pozrela by som s a v prvom rade na tú príčinu nízkej váhy.
@tomas123456789b
@tinka_1807
Nedrží diétu,to viem, vždy menej zjedla, túto váhu na už 1 rok,niekedy ju preženie z jedla, mysleli sme ,že po mlieku,alebo
lepku ,ale to ma v poriadku.mozno ten histamin. thistamin.
@kakavenko niektoré anorektičky normálne jedia, ale potom to vyvracajú. Tak len pouvažuj nad tým či toto "preženenie" nie je skor nou umelo vyvolané vracanie.
@tomas123456789b ja viem,čo sú anorektičky,nikdy svoju váhu nerieši a neriešila,skôr chce pribrať.
@kakavenko a prečo teda nepriberá ? Ved ak chce pribrať nech viac je, s tým nemá mať prečo problém to dosiahnúť... skor mi to príde tak, že ťa len klame, že chce pribrať, aby si jej neprišla na to že má anorexiu

@kakavenko Nie je moc štíhla? Mne sa presne takto začala prejavovať podvýživa..lapanie po dychu, vlasy, takisto močenie bolo oveľa častejšie...neskôr až veľké výkyvy nálad atď