icon

Ako sa zbaviť popôrodných komplikácií?

adel0509
7. jún 2020

Dobrý deň dievčatá dúfam, že mi niektorá poradi, lebo už som zúfalá. Som 3 týždne po pôrode. Prirodzenom. Prebehol bez komplikácii, bez nastrihu všetko super, ale pred týždňom to prišlo keď som začala mať zvýšené teploty zimnica a príšerné bolesti brucha. Diagnostikovali mi infekciu maternice. Predpísali antibiotiká a pichli oxytocín na docistenie a poslali domov. Po 4 dňoch antibiotík však teplota neustupovala práve naopak čo deň stúpala vyššie vyššie až k hranici 39,5. Aby toho nebolo málo zdurila sa mi uzlina v slabine a na druhý deň som mala zdurené aj tkanivo na nohe smerom od uzliny ku kolenu. Nohu mám pripuchnutu na dotyk je to bolestivé.Šla som na pohotovosť, tam mi znova niečo pichli. Našťastie zabralo a docistila som sa bolesti v bruchu zmizli a nasadili mi iné antibiotiká. A teraz moja otázka znie. Dokážem tej uzline a tomu opuchu nohy pomôcť? aby zmyslu skôr? Už mám tých bolestí dosť a rada by som zažila nočný spánok bez budenia sa 😢

andreal1
8. jún 2020

Mozno hlupost ale octanova mast? Aspon na nohe

ayanamirei
8. jún 2020

@adel0509 skusila by som tu dvojzlozkou ibalgin mast - je protizapalova, od bolesti a proti opuchom. Uzlina zmizne az sa ti ukludni imunitny system a inak by som sa este urcite spytala lekara co si mozes dat.

ewka0012
8. jún 2020

@adel0509 ono to tak býva , že telo je po pôrode strasne oslabené, unavene a vtedy sa objavia rôzne ťažkosti, aj ja som to tak mala , pri prvom synovi som si rovno z pôrodnice doniesla nejakú crevnu virózu a strašnú hnačku, horúčku a zimnicu, neskôr mi praskol vred v žalúdku, mala som čiernu stolicu a bolesti, chceli si má nechať v nemocnici no kvôli bábätku som odmietla, potom sa mi zapálil necht na palci na nohe čo mi zarastal, že som musela na chirurgiu a vyrezávali mi to, tri týždne som nemohla chodiť, len vyložená noha a syn mal 2-3mesiace vtedy , po druhom pôrode sa mi opakovalo podobne , zase hnačka a zimnica pár týždňov od pôrodu , potom som mala asi 3x po sebe zapal priedušiek a antibiotiká, proste sa na mna všetko lepilo, odporúčam veľa vitamínov , magnezia, odpočinku a spánku ak sa dá, aby si sa netrápila ďalej so zdravím ako ja ale vychutnávala si babo😀dr mi vtedy poradila začať brat aspoň na tri mesiace hlivu ustricovu s vitamínom C , tabletky 2v1 na imunitu a asi to zabralo potom

adel0509
autor
8. jún 2020

@andreal1 v noci som už nevedela čo so sebou tak som si dala octove zábaly, bolesť zmiernili aspoň som zaspala. Ráno som volala k svojmu dr poradil mi veral gel tak skúšam. Hádam sa čoskoro dočkám výsledku, lebo chodím horsie ako 100 ročná 😞