Ako ste zvládli gastrofibroskopiu?
Baby sko ste zvladali gastrofibroskopiu? Davali ste si aj utlmovak?
Ci ste to zvladli bez?
Bojim sa ze sa pozvraviam🙈🙈🙈
Ahoj, podla mna to bolo nieco strasne a to som mala cez nos. Ak este raz, urcite si nieco budem pytat.
V com je ina gastroskopia od gastrofibroskopie? lebo ja podstupujem pravidelne gastroskopiu cez nos, ale tento styl vysetrenia som este nemala.
V com je ina gastroskopia od gastrofibroskopie? lebo ja podstupujem pravidelne gastroskopiu cez nos, ale tento styl vysetrenia som este nemala.
@anonym_46eff3 je to to iste vlastne
@anonym_autor urcite si daj. Ja som mala bez a nebolo to nic moc 🙂
@anonym_autor urcite si daj. Ja som mala bez a nebolo to nic moc 🙂
@lenkakoc444 strasne da toho bojim, a co ti dali?
@anonym_46eff3 je to to iste vlastne
@anonym_autor tak na to chodím každý rok, nedávam si nič, idem cez nos. Na kolonoskopii si dávam rajský plyn.
@anonym_autor tak na to chodím každý rok, nedávam si nič, idem cez nos. Na kolonoskopii si dávam rajský plyn.
@anonym_46eff3 v akom meste? U nas iba cez usta, aj pedi gastro🙈🙈🙈
@anonym_autor kde to ides absolvovat? Ja som mala taky strach ze som vopred dr.upozornovala, ze ak mi hlavu nevypnu, naozaj so mnou neurobia nic. Bola som potom 2x na gastroskopii, nepamatam absolutne ani zablesk z vysetrenia, ktore inak trva max 2min. Pichli mi oblbovak, vyplo ma, zaplo ma zrejme hned po skonceni gastroskopie, chvilu som si polezala na lozku, sla domov a bez traumy 😉
Akurat upozornujem, ze neni oblbovak ako oblbovak. Znamy bol na gastre, kolono, tiez mu nieco dali do zily ale vravel, ze vobec to nanho neucinkovalo. Zavisi asi aj od lekara aku da davku a najma coho, ja som mala prvy krat Diazepam i.v., druhykrat som mala Byfavo i.v. alebo tak nejako sa vola.
@anonym_autor Nebudeš mať čo...
Neboj sa zvládneš to. Len nech je dobrý doktor aj sestrička.
Nadrapuje to áno hlieny,sliny..ale tým, že to znecitlivejú tak necítiš bolesť.
Nebudem klamať je to nepríjemné ,ale prežila som.
Len treba spolupracovať s lekárom.
Ja som sa veľmi bála kvôli kašľu, ale zvládla som to a dokonca ma doktor pochválil. A to je dôležité keď sú ľudský ..
Mňa strašne nadrapovalo,občas musel prerušiť na chvíľu, lebo ma dráždilo na kašeľ,ale potom som sa sústredila na dýchanie ako mi hovoril a bolo to rýchle už.
A chvalabohu dobre a som rada,že to mám po 30tich rokoch za sebou. Držím palce,bude to fajn.
@anonym_autor kde to ides absolvovat? Ja som mala taky strach ze som vopred dr.upozornovala, ze ak mi hlavu nevypnu, naozaj so mnou neurobia nic. Bola som potom 2x na gastroskopii, nepamatam absolutne ani zablesk z vysetrenia, ktore inak trva max 2min. Pichli mi oblbovak, vyplo ma, zaplo ma zrejme hned po skonceni gastroskopie, chvilu som si polezala na lozku, sla domov a bez traumy 😉
Akurat upozornujem, ze neni oblbovak ako oblbovak. Znamy bol na gastre, kolono, tiez mu nieco dali do zily ale vravel, ze vobec to nanho neucinkovalo. Zavisi asi aj od lekara aku da davku a najma coho, ja som mala prvy krat Diazepam i.v., druhykrat som mala Byfavo i.v. alebo tak nejako sa vola.
@anonym_4dec78 No presne. Ja som to mala tak pri kolono...strašne som sa bála..po traume pred 30.rokov .
Muž mi hovoril, že jemu pichnú,ale vždy cíti aj komunikuje s doktorom, ale že sa dá vydržať .Naposledy mu bolo zle .s toho napínalo ho aj ho bolelo dosť. Tak som mala strašné stresy a nakoniec som vyšla s tým, že to nič nie je .Ze mňa nebolelo ani trochu a vlastne potom som zistila ,že si nič nepamätám 😁 Takže neviem tiež ako to je...
@anonym_autor zle, zle nebudem klamať. Ale keď musíš, tak musíš.
Ja som prvý krát zvládala úplne v pohode nič to nebolo.To bolo pred 5 rokmi.No minulý rok som bola na inom pracovisku a bolo to niečo strašné cítila som aj bolesť všetkých orgánov.Vsetko záleží od toho ako ti to robia a kto ti to robí.či s citom alebo nie
@lenkakoc444 strasne da toho bojim, a co ti dali?
@anonym_autor mne nic nedali ani len ten sprej🙂 ale Ono to neboli len ja som nevedela den daviaci reflex vobec ovladat.

Predtým neješ, takže nemáš čo zvracať. Bude ťa napínať, ale v pohode. Nie je to príjemné, no nebolí to a sú oveľa horšie vyšetrenia a zákroky.