Ako ukončiť liečbu na Helicobaktera?
Ahojte je tu prosím niekto kto má chvíľu čas na pár otázok ?
Dnes je to 3 deň čo som ukončil liečbu no dnes mi je nejak divne od žalúdku je to normálne ?
Brali ste antibiotiká?
@mima2406 ano
Môže to bit z nich,ja mám dlho helikobaktera,a keď ma začne bolieť beriem Helicid,Nospu.
@mima2406 antibiotiká vám nepomohli ?
Pomohli ale iba na určitý čas.
Kto liečbu predpísal. Obvodný či gastroenterológ? Aké to boli ATB?
@dankabg gastroenterológ, Amoksiklav, Fromilid, Bizmut, Emanera
Dobre a lekár nepovedal že 10 týždňov od ukončenia liečby treba priniesť vzorku stolice?
@dankabg povedal, ale nie to bola otázka na ktorú som sa pýtal ale ide o to že je mi stále nejak divne ako pred liečbou
Ja to mám.....mám dlhodobo helicobaktera. Gastro má lieci pravidelne. Najprv trojkombinacia antibiotík, potom stvorkombinacia. Nič nepomáha. Kúpila som si mastichu a po dohode s gastrom som to mohla vyskúšať. Vzorky pravidelne ukazujú že ho stále mám. Ale bolesti mne už ustúpili. Sem tam si dám mastichu pár dní na preliecenie. Doktor povedal že niektorí ľudia maju helico už na vždy, to je tak 1% ľudí. Čo ja k nim patrím. Teraz môj helico spí lebo asi rok mám pokoj s bolesťami ale vo vzorke stále je. Takže helico sa dá uspať alebo neviem ako to mám nazvať. Liečim sa u gastro niekoľko rokov
No tak treba počkať tých 10 týždňov, opätovne gastro by teraz lekár aj tak nerobil. Ak ATB nezaberú tak bude nasledovať stvorkombinacia ATB, to už väčšine pacientov zaberie.
@tatiana149 áno to sa bohužiaľ môže stať. Aj ja som vybrala kopu liekov a potom ešte dlho užívala mastichu.
Takže je tam veľká šanca že som sa ho nezbavil čo ?
Čo som čítal tak veľa ľuďom pomohli antibiotiká sa zbaviť Helicobaktera ale bolesti majú stále, ale zas som počul že bolesti ustúpia časom nie za týždeň. Počas helicobaktera som mal strašne biely jazyk teraz ho nemám
Môže byť. Vieš musíš to brať aj tak, že aj samotné ATB ti môžu narušiť črevnú mikroflóru a aj z toho môžeš mať bolesti. Držím ti palce, aby si už ďalšiu dávku brať nemusel
@dankabg ďakujem krásne prajem aj tebe veľa zdravia a všetko dobré
Ďakujem pekne aj vám.

Ano?