icon

Ako ukončiť liečbu na Helicobaktera?

19. jan 2025

Ahojte je tu prosím niekto kto má chvíľu čas na pár otázok ?

iwanka222
19. jan 2025

Ano?

autor
19. jan 2025

Dnes je to 3 deň čo som ukončil liečbu no dnes mi je nejak divne od žalúdku je to normálne ?

mima2406
20. jan 2025

Brali ste antibiotiká?

autor
20. jan 2025
mima2406
20. jan 2025

Môže to bit z nich,ja mám dlho helikobaktera,a keď ma začne bolieť beriem Helicid,Nospu.

autor
21. jan 2025

@mima2406 antibiotiká vám nepomohli ?

mima2406
25. jan 2025

Pomohli ale iba na určitý čas.

dankabg
25. jan 2025

Kto liečbu predpísal. Obvodný či gastroenterológ? Aké to boli ATB?

autor
25. jan 2025

@dankabg gastroenterológ, Amoksiklav, Fromilid, Bizmut, Emanera

dankabg
25. jan 2025

Dobre a lekár nepovedal že 10 týždňov od ukončenia liečby treba priniesť vzorku stolice?

autor
26. jan 2025

@dankabg povedal, ale nie to bola otázka na ktorú som sa pýtal ale ide o to že je mi stále nejak divne ako pred liečbou

tatiana149
26. jan 2025

Ja to mám.....mám dlhodobo helicobaktera. Gastro má lieci pravidelne. Najprv trojkombinacia antibiotík, potom stvorkombinacia. Nič nepomáha. Kúpila som si mastichu a po dohode s gastrom som to mohla vyskúšať. Vzorky pravidelne ukazujú že ho stále mám. Ale bolesti mne už ustúpili. Sem tam si dám mastichu pár dní na preliecenie. Doktor povedal že niektorí ľudia maju helico už na vždy, to je tak 1% ľudí. Čo ja k nim patrím. Teraz môj helico spí lebo asi rok mám pokoj s bolesťami ale vo vzorke stále je. Takže helico sa dá uspať alebo neviem ako to mám nazvať. Liečim sa u gastro niekoľko rokov

dankabg
26. jan 2025

No tak treba počkať tých 10 týždňov, opätovne gastro by teraz lekár aj tak nerobil. Ak ATB nezaberú tak bude nasledovať stvorkombinacia ATB, to už väčšine pacientov zaberie.

dankabg
26. jan 2025

@tatiana149 áno to sa bohužiaľ môže stať. Aj ja som vybrala kopu liekov a potom ešte dlho užívala mastichu.

autor
26. jan 2025

Takže je tam veľká šanca že som sa ho nezbavil čo ?

autor
26. jan 2025

Čo som čítal tak veľa ľuďom pomohli antibiotiká sa zbaviť Helicobaktera ale bolesti majú stále, ale zas som počul že bolesti ustúpia časom nie za týždeň. Počas helicobaktera som mal strašne biely jazyk teraz ho nemám

dankabg
26. jan 2025

Môže byť. Vieš musíš to brať aj tak, že aj samotné ATB ti môžu narušiť črevnú mikroflóru a aj z toho môžeš mať bolesti. Držím ti palce, aby si už ďalšiu dávku brať nemusel

autor
26. jan 2025

@dankabg ďakujem krásne prajem aj tebe veľa zdravia a všetko dobré

mima2406
26. jan 2025

Ďakujem pekne aj vám.