Ako vám prebiehala superchrípka?
Zaujima ma, aky ste mali priebeh superchripky. My sme nieco prekonali. 1den ma bolelo hrdlo, pokasliavala som, zrazu 1den tepl.39,2, bolest tela, klbov, svalov, potom divny hlienovy kasel z hrdla. Mali ste takyto priebeh? Dakujem. 💚
@anonym_autor čítala som.prave článok že pojem super chrípka vymysleli.novinari, jeden lekár hovoril že chrípka je vždy chrípka, nijaká super chrípka neexistuje.
včera bol zaujímavý článok na denniku N ohladne tejto chripky , zaujímave čitanie ako to je , aj o tzv"superchripke" vlastne ako vznikol ten názov
je to klasická obyčajna chripka len sa zvyšene rychlo šíri hlavne v usa a preto ju označili, toto je taky blbší preklad skôr
Ja mam obycajnu chripku. Je pravda, ze cim som starsia, tym to zvladam tazsue, ale to je moj individualny pocit. Urcite to nie je superchripka.
Ja mam obycajnu chripku. Je pravda, ze cim som starsia, tym to zvladam tazsue, ale to je moj individualny pocit. Urcite to nie je superchripka.
@martinkatinka Mne hneď DR povedala,že zo 5 dní môžem byť K.O., ale nepredpokladá nejaký zlý priebeh, podĺa prípadov tejto sezóny.Tu u nás vrcholila v decembri .
nechcem to zľahčovať, ale na chrípku sa bežne zomiera... pozrite si štatistiky doteraz ročne koľko ľudí zomrelo na chrípku aj u nás .. to že vymysleli názov "super chrípka" ako nič nové nevymysleli, len aby nastrašili ľudí ...
https://www.facebook.com/MinisterstvoZdravotnic...
Je to síce z roku 2020, ale samo Ministerstvo zdravotníctva to uvádza ...
@martinkatinka prečo nemáš superchrípku? veď superchrípka je tiež obyčajná chrípka 🙂
a k téme: kolegyňa má chrípku - včera jej ešte v práci nič nebolo, večer už horúčka a dnes ráno potvrdená chrípka. som zvedavá ako ja - lebo už ma teraz začína bolieť telo 😒
@anonym_autor Mna zacalo skrabat v hrdle, taky divny pocit, potom som bola unavena, teplota, preslo to do kasla a sopla. A potom ma odpalilo, 5 dni v kuse som len spala a priserne ma hlava bolela, to som striedala ibalgin a paralen jak na beziacom pase, ani tie niekedy nepomahali, huste zelene sople, nonstop mi to z nosa tieklo. Az som skoncila na antibiotikach. Trvalo dokopy 3,5 tyzdna kym som sa dala dokopy. Takto chora som nebola straaaasne dlho, nepamatam kedy ma takto odpalilo naposledy.
U nas prebieha superchripka kazdy rok. Syna to kazdy rok tak skoli, ze minimalne tyzden vysoke teploty cez 39, ktore sa nedaju zrazit a dalsi tyzden je este totalne odpisany. Tento rok som ho dala prvykrat zaockovat a zatial sa nam to vyhyba.
Manzel dostal z pondelka na utorok v noci teploty, zacalo to v pondelok vecer, v noci pretvravalo a rano uz bol bez teploty, jeden den si polezal, kedze dalsia teplota ani nic ine neprislo v stredu uz robil. V utrok vecer mal ist syn na trening a ze on sa citi cudne, dostal teplotu, nasledne horucku v noci mal celu noc striedavo cez 39 a 38, rano sa zobudil uz bez teploty, jeden den si polezal ziadne priznaky ako teplota ci bolest, hrdlo, sopel ci kasel neprisli, vo stvrtok isiel do skoly a nic mu nie je. Neviem ci to bola superchripka, ale za mna to bolo super lebo to trvalo jeden den 😅 tymto ale prajem vsetkym chorim skore uzdravenie ❤

Ja mám aktuálne chrípku.Normálnu bežnú chrípku.Podĺa čoho vieš,že tá tvoja je práve zmutovaná super?Mne nič také doktorka nenaznačila.Od nedele 3 dni teploty,prešlo mi to do nádchy a kašĺa.Klasika ako vždy.