icon

Ako vám prebiehala superchrípka?

Včera o 22:46

Zaujima ma, aky ste mali priebeh superchripky. My sme nieco prekonali. 1den ma bolelo hrdlo, pokasliavala som, zrazu 1den tepl.39,2, bolest tela, klbov, svalov, potom divny hlienovy kasel z hrdla. Mali ste takyto priebeh? Dakujem. 💚

anonym_f11c96
Dnes o 04:49

Ja mám aktuálne chrípku.Normálnu bežnú chrípku.Podĺa čoho vieš,že tá tvoja je práve zmutovaná super?Mne nič také doktorka nenaznačila.Od nedele 3 dni teploty,prešlo mi to do nádchy a kašĺa.Klasika ako vždy.

hopsas
Dnes o 06:11

@anonym_autor čítala som.prave článok že pojem super chrípka vymysleli.novinari, jeden lekár hovoril že chrípka je vždy chrípka, nijaká super chrípka neexistuje.

sara07
Dnes o 06:11

včera bol zaujímavý článok na denniku N ohladne tejto chripky , zaujímave čitanie ako to je , aj o tzv"superchripke" vlastne ako vznikol ten názov
je to klasická obyčajna chripka len sa zvyšene rychlo šíri hlavne v usa a preto ju označili, toto je taky blbší preklad skôr

martinkatinka
Dnes o 06:14

Ja mam obycajnu chripku. Je pravda, ze cim som starsia, tym to zvladam tazsue, ale to je moj individualny pocit. Urcite to nie je superchripka.

anonym_f11c96
Dnes o 06:17
@martinkatinka

Ja mam obycajnu chripku. Je pravda, ze cim som starsia, tym to zvladam tazsue, ale to je moj individualny pocit. Urcite to nie je superchripka.

@martinkatinka Mne hneď DR povedala,že zo 5 dní môžem byť K.O., ale nepredpokladá nejaký zlý priebeh, podĺa prípadov tejto sezóny.Tu u nás vrcholila v decembri .

diaalex
Dnes o 07:09

nechcem to zľahčovať, ale na chrípku sa bežne zomiera... pozrite si štatistiky doteraz ročne koľko ľudí zomrelo na chrípku aj u nás .. to že vymysleli názov "super chrípka" ako nič nové nevymysleli, len aby nastrašili ľudí ...

diaalex
Dnes o 07:10

https://www.facebook.com/MinisterstvoZdravotnic...

Je to síce z roku 2020, ale samo Ministerstvo zdravotníctva to uvádza ...

biba_18
Dnes o 07:36

@hopsas no a nie je jedno kto to vymyslel a prečo? proste je to (super)chrípka ...

biba_18
Dnes o 07:37

@martinkatinka prečo nemáš superchrípku? veď superchrípka je tiež obyčajná chrípka 🙂

biba_18
Dnes o 07:39

a k téme: kolegyňa má chrípku - včera jej ešte v práci nič nebolo, večer už horúčka a dnes ráno potvrdená chrípka. som zvedavá ako ja - lebo už ma teraz začína bolieť telo 😒

anonym_b09ded
Dnes o 07:54

@anonym_autor Mna zacalo skrabat v hrdle, taky divny pocit, potom som bola unavena, teplota, preslo to do kasla a sopla. A potom ma odpalilo, 5 dni v kuse som len spala a priserne ma hlava bolela, to som striedala ibalgin a paralen jak na beziacom pase, ani tie niekedy nepomahali, huste zelene sople, nonstop mi to z nosa tieklo. Az som skoncila na antibiotikach. Trvalo dokopy 3,5 tyzdna kym som sa dala dokopy. Takto chora som nebola straaaasne dlho, nepamatam kedy ma takto odpalilo naposledy.

anonym_51f53b
Dnes o 08:37

U nas prebieha superchripka kazdy rok. Syna to kazdy rok tak skoli, ze minimalne tyzden vysoke teploty cez 39, ktore sa nedaju zrazit a dalsi tyzden je este totalne odpisany. Tento rok som ho dala prvykrat zaockovat a zatial sa nam to vyhyba.

lusilla
Dnes o 10:30

Manzel dostal z pondelka na utorok v noci teploty, zacalo to v pondelok vecer, v noci pretvravalo a rano uz bol bez teploty, jeden den si polezal, kedze dalsia teplota ani nic ine neprislo v stredu uz robil. V utrok vecer mal ist syn na trening a ze on sa citi cudne, dostal teplotu, nasledne horucku v noci mal celu noc striedavo cez 39 a 38, rano sa zobudil uz bez teploty, jeden den si polezal ziadne priznaky ako teplota ci bolest, hrdlo, sopel ci kasel neprisli, vo stvrtok isiel do skoly a nic mu nie je. Neviem ci to bola superchripka, ale za mna to bolo super lebo to trvalo jeden den 😅 tymto ale prajem vsetkym chorim skore uzdravenie ❤