icon

Ako získať invalidný dôchodok pre onkologických pacientov?

11. jan 2025

Ahojte. Som onkologický pacient a vraj mám nárok na invalidný dôchodok. Ako postupovať? Kde začať s vybavovaním? Ďakujem za odpoveď

kacena4
11. jan 2025

u odborneho lekara, obvodneho lekara alebo najprv zajst/zavolať na socialnu poistovnu a oni presne povedia kde co vybavit a dolozit

viestta
11. jan 2025
autor
11. jan 2025

@kacena4 Ďakujem pekne

alickapusinka
11. jan 2025

Len teraz nie vždy chcu davať aj onkologickým pacientom.Mám kamarátku mala na prsníku a ked chodila na ambulantnu chemoterapiu tak jej ID celý vzali a dali polovičný a nech ide pracovať. Hoci bola 2 krát do týždňa na ambulantnej chemoterapii. A telo mala vyčerpáne ved aj tu najdeš v skupine že nedaju vždy. Minule chlap písal na socialnej sieti že jeho žene tiež onkologickej pacientke tiež nechceli dať ID a ked prišla TV tak až vtedy jej ho dali.

petermafo
11. jan 2025

Tak ja som si dávnejšie vybavoval ID polovičný neúspešne ako aj veľa iných.Dosť sa to zmenilo dokonca sprísnilo že čo mali ID tak im zobrali. Záleží na šťastí aký bude doktor posudzovať a koľko percent dá či rovno povie že človek nesplnuje Dg.Ano dá sa aj odvolať potom je to začarovaný kruh.A všetky ID po novom prehodnocujú.Treba skúsiť a nemať veľké očakávania.Treba dať do kopi všetky papiere posudky všetko .A všeobecný lekár napíše vypíše tlačivo tuším.A potom sociálna poisťovňa má vlastný postup žiadosť a ďalšie dokumenty čo treba škola vysvedčenie zamestnania odrobene roky dosť dôležité .A čakať na zavolanie ku posudkovemu doktorovy a mať šťastie či nemať veľké očakávania.

danyelia
11. jan 2025

Skús sa poradiť aj v organizácii ,,Liga proti rakovine,,...Určite záleží hlavne od diagnózy, dĺžky liečby, prognózy a celkového zdravotného stavu. Ja som sa na onkológii liečila cca 3 mesiace, som vyliečený (no stále sledovaný) onkopacient, no s ID by som vôbec nepochodila, lebo mi v podstate, už ,,nič,, nie je, normálne pracujem...

mogaa
12. jan 2025

je to individuálne.....žiadosť o ID si dať môžeš, ale posudzovanie či máš nárok je rôzne, záleží od štádia ochorenia a v akom si stave.....mi sme mali jednu posudkovú čo zamietala aj onkologické diagnózy.....

rozculena
12. jan 2025

@petermafo neprehodnocujú všetky ID nanovo.Prehodnocujú len určité diagnózy

natalka13
12. jan 2025

Zalezi na diagnoze. Nie na kazdy nador uznaju ID.