Ako zmierniť neustále točenie hlavy?
Ahojte prosim vas poradte mate nejake skusenosti ze pri zmene polohy hlavy sa spusti strasne velky kolotoc ktore sprevadza az zvracanie ? Vcera som bola prepustena z nemocnice tyzden som bola hospitalizovana. Krv v poriadiu CT mozgu v poriadku zevraj ucho prave a ked ma zobrali do centrum pre poruchy rovnovahy ze vsetko v poriadku 3 dni som sa mala dobre a teraz znova to iste uz sa da povedat ze mesiac mam v kuse kolotoč ked sa prevratim v posteli neda sa mi uz nijako dat hlava prosim vas presiel si niekto niecim podobnym ? Na urgent chodim uz jak domov som zufala :(
@anonym_autor ORL vysetrenie?
@simsalabim nerobili ale v centrume pre poruchu rovnovahy sa s tym zaoberaju a zevraj som uz vyliecena to mi povedali a prepustili ma pridem domov a bum kolotoč
@simsalabim nerobili ale v centrume pre poruchu rovnovahy sa s tym zaoberaju a zevraj som uz vyliecena to mi povedali a prepustili ma pridem domov a bum kolotoč
@anonym_autor sla by som urcte este na ORL, nech vylucia poruchu vestibularneho aparatu.
normlane ORL.. vysetriet, mozu ta poslat aj na MRI krku, ak mozog nic neukazal, a nepreukaze sa problem s "uchom". Zbytocne chodis na urgent, ak ti raz-dvakrat nepomohli, treba to riesit inde..
Ak sa budem vediet postavit z postele tak pojdem :( dnes zas ostavam uveznena v posteli toto nieje zivot :(
Ahoj, aj mne sa točí hlava, ale z anémie, a raz som skončila tiež v nemocnici, ale to som dostala TIA, upchala sa mi v hlave cieva na krátko...
@anonym_autor sla by som urcte este na ORL, nech vylucia poruchu vestibularneho aparatu.
@simsalabim veď to riešili v centre pre poruchu rovnováhy
Nemam anemiu krv mam v poriadku povedali mi ze polohove vertigo ze uz so po tom a pridem domov a puf znova
Ak sa budem vediet postavit z postele tak pojdem :( dnes zas ostavam uveznena v posteli toto nieje zivot :(
@anonym_autor známu naučili manéver, aby sa kryštáliky dostali na svoje miesto.Robila s tebou fyzio?ORL a neurolog
@anonym_autor známu naučili manéver, aby sa kryštáliky dostali na svoje miesto.Robila s tebou fyzio?ORL a neurolog
@anonym_69ee9e neurolog ma videl dokonca aj traja rôzni v nemocnici ale k mojej som az objednana o mesiac
tiež to mávam, podľa mňa to súvisí aj so stresom, na mr mozgu vyhodnotili, že všetko ok, jedine, že niečo je bližšie k niečomu :D asi o 0,05mm, a že to môže niekedy spôsobiť problém, ako prvá pomoc mne zaberá torecan, a mala som niekoľko mesiacov nasadený betahistin
A čo svalstvo na krku a chrbte? Máš ho pevné, držanie tela správne? Mne sa to deje vždy, keď zanedbám cvičenie
@anonym_autor ja som dostala magnerot, koenzyn q10, cavinton, guajacuran..milgama, poctivo a pravidelne, mne to funguje bola som na rtg krku, idem na usg karotid
Polohové vertigo.
Pri ňom býva úplne typické, že sa silný kolotoč spustí pri otočení hlavy alebo pri prevrátení v posteli, často až so zvracaním. Veľa bežných vyšetrení pritom môže vyjsť v poriadku. Skôr než ďalší urgent by som skúsila ORL alebo neurológa, ktorý sa cielene venuje vertigu, prípadne fyzioterapeuta/rehabilitačného lekára, čo robí repozičné manévre na kryštáliky vo vnútornom uchu. To sa niekedy dá vyriešiť jedným správnym manévrom. Ak by sa k tomu pridala slabosť končatín, porucha reči, dvojité videnie alebo by sa stav držal aj bez pohybu hlavy, vtedy hneď urgent.
Robili mi manever a od vtedy sa mam horsie
Robili mi manever a od vtedy sa mam horsie
@anonym_autor ja som niekde čítala,že to po manevri býva horšie,že treba vydržať a zlepší sa to.
mala som tieto stavy pár krát,lenže ja pri tom aj padám.mne nepomôže nič,len to prečkať v posteli.
edit: našla som to,čítaj komenty
https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy-a-lieky-pre-dospelych/zhorsenie-priznakov-bppv-po-manevroch/
@anonym_autor ja som niekde čítala,že to po manevri býva horšie,že treba vydržať a zlepší sa to.
mala som tieto stavy pár krát,lenže ja pri tom aj padám.mne nepomôže nič,len to prečkať v posteli.
edit: našla som to,čítaj komenty
@rozculena dakujem idem si to precitat od vcera som zas v posteli takto sa neda zit ☹️☹️☹️☹️
Mne neurolog povedal zevraj aj nejaky zapaleny nerv mam v uchu
Skus si vyhladat na jutube cvičenie. Ja som to použila. Tiež trpim. V tom cvičeni sa hlava polohuje okolo matraca po minútach. Mne to trochu pomáha, ale hlavne si sama vies odregulovat pocity. Držim ti palce, viem ako trpíš.
@anonym_autor a dal na to nejaké lieky?
Ak ti je po epleyho manévri horšie pravdepodobne sa ti krištáľový v uchu pohli. Keď som mala toto, musela som epleyho manager cvičiť niekoľkokrát denne, postupne dochádzalo k zlepšeniu
Sú aj videá na YouTube s podrobným opisom.
@anonym_autor ak máš zápal skús protizápalovú stravu, ale je zvláštne, že si bola v poriadku pár dní v nemocnici, nedávali ti infúzie s magnéziom ? Zamerala by som sa na krčnú chrbticu ak ju máš stuhnutú užívaj magnézium citrát + elektrolyty, suché teplo, masáže krčnej chrbtice, kúpeľ s epsomskou soľou... obmedz kofeín, cukor.. uvidíš či sa to zlepší.

@anonym_autor ORL vysetrenie?