icon

Ako zvládnuť čakacie obdobie na operáciu žlčníka?

jeiny
26. mar 2026

Ahojte, mam naplánovanú operáciu žlčníka za 3 mesiace. Ako dovtedy vydržať? Drzim prísnu diétu, zo všetkého mi je zle, čoraz častejšie mám záchvaty. Ďakujem za akúkoľvek radu.

loliki
26. mar 2026

Akú máš diagnózu? ťažko radiť, keď nevieme dôvod operácie.

anonym_fe193a
26. mar 2026

Ja som bola u nas v menšom meste na pohotovosti na injekciu, keď mi bolo naozaj zle, po druhom raze mi dr povedal, že keď to bude tretíkrát, nech idem rovno do nemocnice, to sa stalo hneď ďalší deň pri úplnom minime jedla (pár sucharov), tak som išla do nemocnice, nechali si ma, a povedali mi, že tým, že už som tak často bola na pohotovosti (toto bolo vlastne tretíkrát, inak som záchvaty preckala doma), tak ma berú ako urgentný stav a za 5 dní som mala operáciu. Ja som si nevedela predstaviť čakať už ani týždeň -dva, nieto ešte 2 mesiace, všetky dni boli bez jedla, držal ma tam nad vodou iba sladeny čaj. Držím palce

krasneleto
26. mar 2026

@jeiny najdi inu nemocnicu ... 3 mesiace by som necakala

mia667
26. mar 2026

@jeiny Ja som čakala takmer 8 mesiacov. Od apríla do septembra som bola viac menej na hladovke. Ak som čokolvek zjedla prišiel neskutočný záchvat. Až som omdlievala. Nikde ma nechceli vziať a prehadzovali si ma ako horúci zemiak. Schudla som 30kg. Už som mala aj z čistej vody zachvaty.
Mala som zapálene aj žlčovody. Skoro som umrela. Horšie obdobie som nemala nikdy teda. Už som bola v takom stave že mi chceli odmietnuť laparoskopiu a hrozila mi klasická operácia .. Za mňa už teraz by som nečakala ani týždeň a riešila aj na konci sveta. A to som chodila na urgent niekoľko krát. Jeden krát musela prísť pre mňa sanitka lebo som myslela že umriem a to ma lekár vysmial že či som potrebovala taxi aby som sa previezla.. 🤨

anonym_bb6ae3
26. mar 2026

Ok, ja som ich doslova prosila, aby ma operovali až o mesiac (som učiteľka a šli letné prázdniny), ale nemala som takýto zlý stav. Chceli ma že hneď. Nájdi si inú nemocnicu. Ja odporúčam Považskú Bystricu.