icon

Ako zvládnuť úzkosť a depresiu počas liečby?

jaa00
24. jan 2025

Ahojte, už 7 rokov sa liečim na úzkosť, mám 25, vyskúšala som viacero liekov, aktuálne beriem paretin, Rok 2023 bol úžasný, vôbec nič mi nebolo no minuly rok sa všetko spustilo, po ukončení studia som sa vrátila domov a chytila neskutočne stavy že co teraz zo zivotom, extrémne migrény a pocity smutku, so svojou psychiatričkou som to prekonala, no opätovne o niekoľko mesiacov asi o 4 som dostala zase tie stavy úzkosti, že už nikdy nebude dobre, smútok, zúfalstvo, plač a nevedomosť co robiť ako to zastaviť.. Zase sa to dalo dokopy po navýšení dávky ale po mesiaci a pól je to tu opäť. Bola som chorá a dali mi antibiotiká, brala som ich 2 dni a keďže som z nich mala hnačky po dohode s obvodnou som ich brat prestala, v momente začatia bránia antibiotík sa mi zhoršila úzkosť a začala som opäť plakať a nevidieť zmysel v živote ako aj obavy kedy to vôbec skončí kedy budem šťastná, keďže sa trápim už 7 rokov. Psychiatrička mi povedala že antibiotiká mi zhoršili úzkosť a na týždeň si mám zvýšiť lieky, akurát je druhý deň kedy aom si zvýšila lieky a citim sa zle. Bojím sa že ten kolobeh nikdy neskončí, chodím na terapie aj sa venujem športu, pracujem a snažím sa s tým bojovat len už akosi neviem ako ďalej, máte niekto podobne skúsenosti ? Chcela by som byt opäť šťastná, nie len mesiac ale dlho, aby ma momenty ktoré prídu nezničili..

76california
24. jan 2025

predpokladám, že vieš po anglicky, mrkni si podcasty (youtube) od Dr. Georgia Ede, Dr. Christopher Palmer, obaja Harvardskí psychiatri, skús to, čo oni odporúčajú a kľudne mi napíš po mesiaci, keď to vyskúšaš...držim palce 🙏

jaa00
autor
24. jan 2025

@76california tebe pomohli? máš podobnú skúsenosť ?

otila1
24. jan 2025

@jaa00 Skús sa sústrediť na prítomný okamih, žiť v prítomnosti. Netrápiť sa tým, čo bolo, čo už nezmeníš, ale ani si nevytvárať v mysli potenciálne obavy z budúcnosti.
Skús žiť s pocitom, že si užiješ každý jeden deň akoby mal byť posledný. Každý deň ďakuj za všetko, čo máš. Buď každé ráno vďačná, že si sa prebudila a máš pred sebou nový deň, ktorý prežiješ najlepšie ako budeš vedieť. Hlavu hore, drž sa a veľa zdravia 🍀