Alergická reakcia po farbení vlasov.
Žienky pomoc, v poslednom čase som chodila ku kadernícke ale keďže je situácia aká je rozhodla som sa že si vlasy dofarbim sama..už včera ma svrbelo celé telo a teraz som sa zobudila s opuchnutou hlavou, celom, nosom, očami..čo mám robiť??? Kam mám ísť? Napadá vás niečo?? Ja hrozne panikárim preto sa idem spýtať vás čo by ste robili? Komu by ste volali? Kam by ste išli?
@luckajanko Ahoj, zavolala by som svojmu všeobecnému lekárovi. Prípadne sa odfoť, aby si mu vedela poslať fotku, keby chcel vidieť.
Ja som raz dávno mala alergickú reakciu, dodnes neviem, na čo. Zobudila som sa ráno a po celom tele som mala drobné červené bodky. Bol víkend, tak som išla na pohotovosť, kde to vyriešili jednou injekciou. Ale vtedy žiadna korona nebola. Teraz by som tam, samozrejme, nešla. Predpokladám, že lekár Ti predpíše nejaký antihistamín v tabletkách, ktorý si vyzdvihneš v lekárni, užiješ a do večera máš pokoj.
A s farbením si daj teraz určite prestávku. S farbami z obchodu už navždy.
@luckajanko antihistaminiká kúpiš aj voľne v lekárni ak by si sa hneď nedovolala lekárke. Ak sa to po podaní liekov nezlepší alebo sa zhorší a budeš mať problém s dýchaním treba ísť k lekárovi .
@luckajanko okamžite sme kožné. Čím skôr tým lepšie.
Ja som si kupila v lekarni Zodac, male balenie mi dali bez predpisu.
Možno fenistil. Neboj - poradia.
Davaj si studene obklady, zihlavovy čaj - cisti krv.
V lekarni ti predaju zodac - antihistaminika
Ja by som tiež volala obvodnej a poradila sa s nou. Pravdepodobne ta aj tak pošle kúpiť zodac
ak tak si zabehni normalne do lekarne a mozno ti nieco poradia aj tam. vies najlepsie je to proste vidiet. ono to zmizne len skoda mozno, e si si tu farbu nezmila hned, nesvrbela ta hlava este s fabou na vlasoch?
@luckajanko jednoznačne treba zavolať obvodnej doktorke a tá ťa asi pošle na kožné vyšetrenie.
presne,a ko pisu baby, jednoznacne treba vyhladat lekara. potrebujes lieky na zvladnutie alergickej reakcie.
a ak je reakcia takato silna a postihne cele telo, je tu riziko, ze sa to zhorsi. alergicke reakcie mozu prebiehat velmi ryhcloa mozu ohrozovat zivot a zvlast, ak prebieha takto rozsiahle. , preto je lepsie, ak sa poradis s lekarom. inak kamosky dcera bola takto v nemocke, koli reakcii po farbeni. ozaj,aky farebny odtien si pouzila? vraj cierna je horsia, ako ine.
Do budúcna.Na krabičke sa píše, že si to máš najprv vyskúšať na pokožku na niekoľko hodín.Presne preto aby sa nestalo to čo teraz tebe.
Daj si Zodac, postupne sa to zlepší. Teda ak je to alergická reakcia.
@modrykoniicek myslis, ze to niekto skúša?
@lenqua_12325 Keď nie tak už pri farbení to je cítiť, že to extrémne štípe.
Ale tak toto je dôkaz, že žena ktorá ešte nepoužívala farbu z drogérie by to vyskúšať mala.
@luckajanko moja dcera mala alergicku reakciu aj z farby od kadernicky, hlavy mala ako mimozemstan, na oci riadne nevidela. Zacalo jej to asi 3dni po nafarbeni, tiez ju postupne zacala svrbiet hlava, usi, krk, celo....mala mokvajuce flaky, sli sme rychlo na pohotovost a veru si ju tam aj nechali 5dni, co mala tu reakciu taku silnu....dostavala infuzky, a este po prrpusteni dalsi tyzden ditiaden.

@luckajanko skusali ste volat obvodnej lekarke? Nemate doma nejake antihistaminikum?