Arytmia - exstrasystoly počas dňa
Pociťujete aj vy počas dňa exstrasystoly ???? Či len ja som zameraná na každé jedno preskočenie srdca prípadne na sťah navyše. Veľmi sa pozorujem ??
@simsalabim arytmia je prosím čo ?
Extrasystoly sú samozrejme forma arytmie.
Príčin môže byť mnoho. Od únavy, cez nedostatok niektorých minerálov, stresu,provokované krčnou chrbticou atď.
Je to nepríjemné.
Verím ti. 🙂
@simsalabim ja napríklad cez deň som v pohode a potom príde,že napríklad hodinu dve akoby som cítila nepravidelný pulz a potom sa to vráti do normálu...tak teraz neviem,či sú to exstrasystoly alebo fakt nejaká arytmia ...
Par klikov na Google:
https://www.vusch.sk/ochorenia/srdcove-arytmie/
https://www.vusch.sk/ochorenia/komorove-extrasy...
Ak mas problemy, daj sa vysterit, no u vacsiny ludi nie su extrasystoly nijako nebezpecne.
Ved pisem, daj si to vysterit, EKG uz natoci aj obvodak. Ale u vacsiny ludi to nie je nijaky problem.
@joesvk je týždeň kedy mám pokoj a potom dní kedy myslím,že je po mne. Všetky vyšetrenia v poriadku. Bola som minulý mesiac na kardio a aj na endokinologii
Možno len chrbtica ti to provokuje.
Alebo skús pridať niečo do stravy, čo tam možno chýba... Ty vieš.
Mavam to aj uz roky aj som bola na vysetreni ,nic mi nezistili ,iba to ,ze to mozem mat od chrbtice ,ked mam zvyseny stres automaticky je napätie svalov ,cize aj chrbtice a vtedy to najviac pocitujem ,je to neprijemne ,ale nieje to zivotu nebezpecne..Kup si magnesiu silnejsie..napr magne b6.
@magdusaaa ďakujem krásne za radu
@joesvk ďakujem za radu
Tak ked su vysetrenia OK, tak to neries...zbytocne sa tym trapis. Ja to mam zrejme kvoli stitnej zlaze. Niekedy viac, niekedy vobec, niekedy tak dlho, az mi to vadi.... sem tam meriam tlak, ale aj tlakomer sa tvari, ze vsteko OK, tak nepanikarim. EKG byva tiez v poriadku, tak co by som riesila? Moj otec ma taku ozajstnu arytmiu, uz mu aj robili elektricku kardioverziu...
extrasystola patri medzi arytmie, pokial sa to vysetri a nenajde sa zavazne ochorenie, patri medzi lahke formy, ktore neohrozuju. niekedy ich zvyknu liecit liekmi, no tato liecba nie je nevyhnutna.
ja som mavala tieto extrasystoly uz pred rokmi, dlho trvalo, nez som sa vobec dala vysetrit., ked sa to objavilo 1x, bola osm trosku v soku a zlakla som sa, ale casom mi doslo, ze to nevyzera ybt nic zavazne ( samozrejme to nie je iste bez vysetreni ), potom boli lepsie a horsie obdobia, spomenula som to dr na preventivke, ked sa pytala na tlak a poslala ma na vysetrenia. mala som Holtera a teda kardiolog zaznamenal cez 1300 extrasystol az 24hod. je to dost velke cislo, ale videla so uz aj horsie. dr. sa vyjdril, ze tam ziadnu komplexnu poruchu nenasiel, cize je to OK.
nejak extra si to nevsimam a su obdobia, ked to ustane. sem tam sa to objavi pri pretazeni.
@majamat ďakujem za skúsenosť. Snáď to bude tiež ok.

Artymia nie je extrasystoly!!! Arytmia je nebezpecna, extrasystoly mava hocikto bez ohrozenia zdravia. Aj ja mavam extrasystoly... neriesim.