icon

Asi prežívam úzkosť. Ako si pomôcť?

28. nov 2024

Mamičky, neviem, asi som sa dostala do úzkostí alebo panických atakov? Neprežívate niekto alebo neviete ako z toho vyjsť? Začala som sa báť, že zomriem, že ochoriem a zomriem…napr, dvíham denne a nosím na pravej strane 9kg dcéru, plus aj tú staršiu občas nosím, chrbticu mám zničenú a už pár dní cítim pravú ruku takú slabšiu, proste preťaženú.. a ja si namýšľam, viem že si to namýšľam, že či to nie je nejaka vážna choroba..dnes ma to opäť napadlo, začali sa mi z toho triast ruky, srdce mi bilo, prišlo mi na odpadnutie.. keď som sa sama ukludnila, uvedomením že je to len v mojej hlave tak to prešlo a fungovala som ďalej.. takýchto prípadov pozorujem na sebe čoraz častejšie, proste myšlienky.. mám krásne deti, no proste mám nejaký strach.. namýšľam si, kontrolujem sa, hľadám na sebe každú zmenu a potom mám také stavy😔 rada by som, keby som z toho vedela vyjsť bez psychológa, ak by ste vedeli poradiť.. vďaka ♥️

deti95060810
28. nov 2024

začni aspoň magnézium

bublinka1426
28. nov 2024

mam taky stav, ale ja mam dovod. lebo prechadzam hroznym obdobim
psychika robi vela zial a bez psychologa/psychiatra sa to tazko riesi

deti95060810
28. nov 2024

ako spávaš? nemáš problém so spánkom?
nemáš problém chodiť von na prechádzky, alebo do obchodu? tieto problémy majú bežne ľudia ktorí trpia panickými atakmi.

autor
28. nov 2024

@deti95060810 magnezko beriem, dávam si zvýšené dávky a kúpila som si aj Pokojnú myseľ, ešte som len začala brať tak dúfam že pomôže … je to ťažko

deti95060810
28. nov 2024

máš problém chodiť von na prechádzky? do obchodu?

autor
28. nov 2024

@deti95060810 a nie, práve skôr s tým mám problém, že zaspia deti a ostane ticho, musím stále niečo robiť aby som si neprivádzala tie myšlienky..keď deti vstanú je veselo, som šťastná, … keď ideme do obchodu, tiež mám hlavu iným zamestnanú, nemyslím na zlé, tiež mi je dobre

autor
28. nov 2024

@bublinka1426 to mi je ľúto, veľa síl ♥️

elye11
28. nov 2024

Mala som to isté 1 rok som to neriešila časom to prejde nesiemeš na to myslieť vždy keď to príde chod k ďetom hraj sa s nimi puštaj hudbu a prejde to držím palce

bublinka1426
28. nov 2024

dakujem a ty sa netrap ked nemas dovod

han_ka11
28. nov 2024

Kľudne mi napíš správu, ak chceš 🙂 tiež som si takým obdobím prešla.

bolarazjedna
28. nov 2024

Mne sa paci kniha Ako vychovať z detí dobrých ľudí.... Je to o tom, že zmenu musíš začať od seba. Je tam veľa-veľa cvičení. Meditácia, mindfullness, čiže vsimavost, pravidelným tréningom sa naučíš sústrediť sa na danú chvíľu, odvrátiť negatívne myšlienky
Aj ja odkedy som matka, mam takéto myšlienky.... Co ak zomriem a nedozijem sa maturity, promócií, svadby mojich detí, nebudem vidieť vnucence alebo teda stane sa mi niečo keď ešte deti nebudú štát na vlastných nohách a nemôžem im byť oporou?
Chodím aj k psychológovi, nie konkrétne kvôli tomuto, ale aj v tej knižke som čítala aj psycholog mi odporúčal to isté cvicenie na podobné úzkostlivo myslienky: ak ta to napadne, tak skus identifikovať 5 vecí , ktoré vidíš okolo seba, 4 veci, ktoré cítiš (aj sa ich dotkni ), 3 zvuky, ktoré počuješ, 2 vône, ktoré cítiš a nakoniec 1 chuť, ktorú cítiš v ústach. Ďalej ti môže pomôcť napr, že chodíš na pravidelné preventívne prehliadky, teda niečo aktívne robíš pre svoje zdravie.

luciar260
29. nov 2024

Prezivam nieco podobne, ako zacal september tak od vtedy mi byva divne...akoby som to nebola ja necitim sa vo svojej kozi, blbe pocity na hrudi.. zavraty a kopu ineho..... v noci spis dobre?

leonakr
29. nov 2024

Antidepresíva 🫤.Prešla som si tým.Dlho,predlho som sa snažila to rozchodiť a len sa to zhorsovalo.Až kým to už fakt bolo mega zle .Lieky pomohli.