Astma: Skúsenosti a vyšetrenia s alergickou astmou
Ahojte baby,začína nám jarná sezóna a chcela by som sa niečo opýtať 🙈 Má tu niekto skúsenosť s astmou?
Ako vám ju potvrdili,aké vyšetrenia ste absolvovali? Aké ste mali príznaky na začiatku? A ako sa vám s astmou žije dnes obmedzuje vás to nejako v bežnom živote? Má niekto aj skúsenosť s alergickou astmou?
Ďakujem veľmi pekne za každú skúsenosť🙂
Syn na syndrom drazdiveho kasla - co je ekvivalent astmy. Vyvolava mu to alergia na plesne a nejake pele. K diagnoze sme sa prepracovali vysetreniami u alergologa (krvne, kozne testy). Ma nasadenu liecbu, uz niekolko rokov, momentalne je jeho zdravotny stav velmi dobry. Bol aj na lieceni.
Pred a prve obdobie liecby bol obmedzovany samotnou chorobou - pri mensej namahe maval zachvaty kasla, dokonca aj ked sa silnejsie smial. Vdaka liecbe zvlada v pohode aj zapasenicke sutaze. Jedinym "obmedzenim" momentalne je uzivanie liekov, co zas tak obmedzujuce nie je.
Ak mas problem, urcite sa objednaj k alergologovi, nemusi ist priamo o astmu, ak sa nieco preukaze, nasadi vhodnu liecbu. Ak to bude vhodne, mozes podstupit aj alegoimunoterapiu - to budu postupne tvoje telo vystavovat alergenu (injekcne alebo tabletkami), aby si telo zvyklo na alergen a prestalo neumerne nan reagovat.
Ja mam alergiu no osi jed a momentalne mam startovaciu VIT (venom imunoterapy) injekcne. Uvidime, co ukazu dalsie testy. Ale tato terapia ma vyborne vysledky. Urcite ti alergolok poradi.
Ja som sa zacala v noci budit na suchy kasel a prekaslala som hodinu-hodinu a pol. Nic od kasla nepomohlo, isla som sa zadusit. Po par tyzdnoch dennodenneho budenia som sla k dr. Hned ma nasmerovala na alergo, tam som dychala fo takeho pristroja. Plucna kapacita bola velmi znizena. Dostala som lieky na adtmu - na rozsirenie priedusnic a nasledne proti zapalu. Doteraz si pamatam ten pocit, ked som zrazu zacala poriadne dychat. Dovtedy som netusila, ze mi chyba vzduch, asi sa to zhorsilo tak pomaly a postupne. Zaroven som zacala desenzibilizacnu liecbu - kvapky Staloral - a to mi velmi pomohlo. Inhalatory na astmu som mohla vysadit uplne.
Syn na syndrom drazdiveho kasla - co je ekvivalent astmy. Vyvolava mu to alergia na plesne a nejake pele. K diagnoze sme sa prepracovali vysetreniami u alergologa (krvne, kozne testy). Ma nasadenu liecbu, uz niekolko rokov, momentalne je jeho zdravotny stav velmi dobry. Bol aj na lieceni.
Pred a prve obdobie liecby bol obmedzovany samotnou chorobou - pri mensej namahe maval zachvaty kasla, dokonca aj ked sa silnejsie smial. Vdaka liecbe zvlada v pohode aj zapasenicke sutaze. Jedinym "obmedzenim" momentalne je uzivanie liekov, co zas tak obmedzujuce nie je.
Ak mas problem, urcite sa objednaj k alergologovi, nemusi ist priamo o astmu, ak sa nieco preukaze, nasadi vhodnu liecbu. Ak to bude vhodne, mozes podstupit aj alegoimunoterapiu - to budu postupne tvoje telo vystavovat alergenu (injekcne alebo tabletkami), aby si telo zvyklo na alergen a prestalo neumerne nan reagovat.
Ja mam alergiu no osi jed a momentalne mam startovaciu VIT (venom imunoterapy) injekcne. Uvidime, co ukazu dalsie testy. Ale tato terapia ma vyborne vysledky. Urcite ti alergolok poradi.
@katarinaba Tiež mám to isté.
@anonym_autor Mám bronchitídu roky. Už ako dieťa. Cez rok to neriešim, žijem s tým akoby nebolo nič. Len raz za rok keď ma lapne choroba (ako teraz) tak 3 mesiace sa neviem zbaviť kašľa! Nepomáha mi nič..Na alergologiu musím čakať mesiac a pol (vypadla mi alergologicka) a na pľúcne 2.mesiace. Za tri mesiace som 4.chorá.! A to mám aj inhalator,lieky na alergiu aj 3x atb som brala. Inak počas roka nič.
Mám syndróm daždivého kašľa a priedušková astma.

zistili mi to seriou specialnych testov, priznaky boli zadychavanie, zachvaty kasla, nemoznost nadychnut sa alebo vydychnut problems udrzanim tempa reci dochadzal mi vzduch kasel sipot... zijem s nou uz takmeer 40r obmedzuje ma ciastocne nebeham inak mi ide roztrhnut pluca, nebicykluje to tiez nedam, castejsie som chora a ak chytim chripku tak mi casto prejde do zapalu priedusiek ci pluc a som na atb + prednison kasel mam potom aj mesiac dva v case alergie sa mi astma zhorsuje problem s dychani v noci, chrapot, piskok kasel...