icon

Bez menzesu aj 2 roky po pôrode

korytnacka7
25. sep 2016

Maminy, chulostiva otazka: je este normalne nemat menzes 2 roky od porodu? Odjakziva som mala nepravidelny cyklus, lenivy lavy vajecnik a dlhy cyklus v danom mesiaci, s tym suvisiace problemy s otehotnenim. Po prvom porode sa mi menzes vratil po 15 mesiacoch, teraz stale nic 🙂 Posledny som mala v novembri 2013, ked sa synator zadaril 🙂 V noci ho este kojim. Mate s tym niektora skusenost? Treba ist uz na injekciu?? Zacinam mat obavy, inak je to skveleee 🙂)) vdaka

sibalka21
25. sep 2016

@korytnacka7 Ja si myslim ze nie, pokial ho kojis... Moja kamoska prestala kojit malu ked mala rok a pol a MS jej prisli az o nejakych 7-8 mesiacov a lekar povedal ze to je ok, ze nech sa tesi ze este nema :D a nema ziadny problem , odkedy dostala tak ma pravidelne, vsetko v pohode 🙂

siska53
25. sep 2016

@korytnacka7 a kolkokrat dojcis v noci?
Ja som dostala,az ked som.malej obmedzila dojcenie na jedno denne ( rano). Aj to az po mesiace. Cize mala vtedy 21.m.

80janulka
25. sep 2016

Prvého syna som kojila 19 mesiacov a menzes som dostala až 3 mesiace na to. Potom som mala ako vždy nepravidelne (raz za 3-5 mesiacov), až dokým som nezačala brať antikoncepciu (počas nej ako hodinky - 28 dní). Po vysadení sme chceli druhé bábo, podarilo sa až po roku. Aj druhého syna som dlho kojila, 26 mesiacov, ale tak, že aj 3krát za deň a 32 krát v noci. Menzes som mala raz, keď mal malý 8 mesiacov, len taký dvojdňový a potom dlho dlho nič. Až po 1 mesiaci, keď som prestala kojiť. Odvtedy, zázrak, každých 30-32 dní.
Inak, švagriná má 2 deti, tiež plne kojila viac ako 8 mesiacov a vždy dostala menzes po 6 týždňoch od pôrodu. Fakt mi závidela, že nemusím riešiť seba , iba bábo nakojiť a prebaliť 🙂

rodiromi
25. sep 2016

@korytnacka7 Ja to mám podobné.Dcérka má už 18 mes.a menzes nikde,aj keď niekedy mám pocit,že už sa dostaví.Zatiaľ nestresujem,lebo sa intenzívne kojíme cez deň aj v noci,aj zaspávame na cici,ale tiež ma to prekvapilo,lebo po prvom pôrode som dostala menzes po 6 mes.a dcérku som kojila do 3 rokov.Aj,keď kamoška mi vravela,že jej dr.povedal,že ak nedostane do pol roka,má prísť.Zas,niežeby mi tie krámy chýbali... 😉

80janulka
25. sep 2016

Ešte som zabudla, po prvom synovi sa ma doky pýtal, či chcem vyvolávačku, nevedela som, čo a tak som si ju nechala dať a potom antika. Pri druhom som už nestresovala, užívala som si, že mám pokoj od nákupu vložiek a tampónov. Aj pri preventívkach doky hovoril, že je to normal, že telo najlepšie samé vie. Ak sa cítim dobre, vraj nič netreba riešiť.

korytnacka7
autor
25. sep 2016

@80janulka Tak toto je ako u mna celkom 🙂 Maly sa nacucne na obedny spanok na zaspatie, po 5min odchadzam z izby 🙂 Zobudi sa pocas obedneho spanku obcas 1-3x a vzdy ho este na cici uspim. Rovnako vecer a v noci. No je to super system, obcas som z toho na nervy. Byt 3 roky mez mrchy je tiez na nezaplatenie. Bala som sa vsak, dokedy to je este v norme...

papricka33
25. sep 2016

@korytnacka7 ja som pri druhom dostala tesne pred jeho 2. narodeninami. Ono je to práve kvôli tomu nočnému kojeniu. Ja síce tiež stále kojim aj v noci, ale nejako to prišlo 🙂 Inak viem, že sa to kľudne môže potiahnuť aj dlhšie. Veď na kontroly hádam chodíš nie? Ked dr nevidí problém a všetko vyzerá o.k. tak je to o.k 😉

korytnacka7
autor
26. sep 2016

@papricka33 Ved prave mam ist bud.pondelok na vyrocnicu po vlanajsom sestonedeli a velmi sa obavam, ze ma bude tlacit do vyvolavacky a omdlievat, ze este kojim... preto sa pytm na vase skusenosti, ci niekomu prislo aj po viac ako 2 rokoch 🙂

korytnacka7
autor
26. sep 2016

oprava: po predvlanajsom sestonedeli 🙂 Uz vlani nechapal, ze kojim rocneho 🙂

castor
26. sep 2016

@korytnacka7 mne prišiel pri prevej po roku a pri druhom až po 18 mesiacoch. Podľa mňa 2 roky sú v pohode. Uvidíš, čo ti povie dr. ak si v poriadku, nemá zmysel dávať vyvolávačku. Keď telo dosiahne správnu hladinu hormónov, naskočí aj samé

magic08
26. sep 2016

@korytnacka7 je to v poriadku a uzivaj si nemenstruovanie :-P ja som pri prvom bola bez mrchy 22 mesiacov, pri druhom 28 mesiacov. Dojcim stale 🙂 na nechapacky pana doktora sa vykasli, nedojci on, ale ty. zelam este dlhe obdobie bez mrchy 😀 😀 😀

castor
26. sep 2016

@korytnacka7 ako píše
@magic08 doktor je síce doktor, ale je to chlap a dojčenie nikdy nemôže úplne pochopiť. Mne sestrička u detskej vravela, že je super dlho dojčiť, hlavne detičky s horšou imunitou. Je to len tvoja vec a vec dieťaťa, nikoho do toho nenechaj kecať. Keď budeš cítiť, že už stačilo, tak s tým sekneš raz-dva, ale určite nie kvôli tomu, že sa niekto nad tým diví

papricka33
26. sep 2016

@korytnacka7 ja som sa o tom rozprávala s mojím dr. a ten vravel že je to úplne o.k. Ak sa dojčí, môže sa to natiahnuť j dlhšie ako 2 r.

erickatt
26. sep 2016

@korytnacka7 nemas ty dr. Navratila? Tez sa cudoval jed som kojila dlho ja

korytnacka7
autor
Autor odpoveď zmazal
korytnacka7
autor
Autor odpoveď zmazal
sindy5001
2. máj 2025

Dobrý deň mám 3 deti pri prvých dvoch deťoch som mala menštruaciu normálne ale pri treťom dieťati už nemám rok od šestonedelí
Z mužom by sme chceli diavse dieťa mám ísť k ženskému alebo čo ?