Biela koža pod nechtami: Je znepokojujúca?
Ahojte prosím máte s tým niekto skúsenosť? mám to na 4 prstoch - na pravej ruke palec a ukazovák a na ľavej taktiež. je to biela koža pod nechtom.. ktorá ked prst obrátim smerom akoby som ukazovala na zem, tak sa mi to zmení na normálnu farbu. Máte s tým niekto skúsenosti? Môže to byť začiatok Raynaudového fenoménu alebo...?
@ildiko36 ale to nie je biela farba na nechtoch..ale tej kože pod tým. nechty mám v poriadku.. neodrastavaju mi biele..alebo s bielymi fľakmi🙂 viem aké fľaky sú keď je nedostatok vitamínov...
tuto je to také že keď ho preklopím dole tak sa mi akoby zakrví tá koža a farba je normálna..alebo keď si stlačím lôžko zospodu tak to chytí zas normálnu farbu...ale inak je veľmi biely... preto sa pýtam či to môže byť ten raynaudov..lebo tam belie koža
@iva33333 dobrý deň, zatiaľ som to neriešila lebo som nebola u lekára..ale v apríli mam isť na jedno vyšetrenie tak sa tam na to opýtam a hádam budem vedieť viac 🙂
@iva33333 ja som to ukazovala na reumatologii či to nemože byť reynaudov a povedala, že nie že to je normálne.. a od kedy to mám všimam si veľmi aj nechty inych a veľmi veľa ľudí to má. tak som asi v kľudne :D
@iva33333 ja som to ukazovala na reumatologii či to nemože byť reynaudov a povedala, že nie že to je normálne.. a od kedy to mám všimam si veľmi aj nechty inych a veľmi veľa ľudí to má. tak som asi v kľudne :D
@bibcabi Mne praveze povedala reumato,ze to normalne nie je..Ale porobila mi vysetrenia a nenaslo sa nic..az na postcovid..Tak sa to tak uzavrelo
@bibcabi Mne praveze povedala reumato,ze to normalne nie je..Ale porobila mi vysetrenia a nenaslo sa nic..az na postcovid..Tak sa to tak uzavrelo
@iva33333 a ake testy vam robili?

@bibcabi tak ten syndrom urcite nie je, lebo mas prekrvene prsty, ta biela barba na nechtoch moze byt z nedostatku vytaminov ako zinok, stress a podobne..