icon

Bio-Kult probiotiká pomáhajú pri dráždivom čreve?

26. mar 2026

Dobrý deň, trápia ma dlhodobé problémy s trávením a nafukovaním, lekár mi naznačil IBS. V lekárni mi poradili probiotiká Bio-Kult (tie s 14 kmeňmi). Máte s nimi niekto skúsenosť, že by vám fakt upravili stolicu a prestalo to vŕzganie v črevách? Beriem ich týždeň a zatiaľ mám pocit, že ma nafukuje ešte viac. Je to na začiatku normálne, alebo mi jednoducho nesadli?

sara07
26. mar 2026

manžel má syndrom dr,č.
vyradil kavu a nahradil kvalitnym sypanym čiernym čajo m
pomohla menej stresová praca , viac bryndze, doma robené čalamady skvasené, kimči doma robené - menej pikatne ho robíme, viac hollandia jogurt, acidko . z kyslych mliek neviem prečo ale dobre reaguje len na tie od raja , acidko alebo hollandia mlieko - žial nie vždy ho dostat
tiež ho viac nafukovalo , tak ich prestal brat

thirstymonk
26. mar 2026

@anonym_autor Mám IBS 15 rokov a poviem ti jedno:

Žiadne probiotika na svete mi v živote nepomohli!!! Ani jedne jedine. Ani biogaia, ani tie čo stali stovku, ani žiadne ine.

Podľa mňa pri IBS ti odporučia probiotika, aby si nepovedala, že na teba uplne kašlu.

Popravde vždy keď som si dal probiotika, tak som sračkoval ešte trikrat toľko.

IBS sa lieči hlavou. V momente, keď si pripustiš, že to nie je rakovina a nezhebneš do pol roka, tak sa ti problémy upravia o 80%. Ver mi.

Inak užívam reasec, najlepšia vec, na ktorú som mohol naraziť.

sara07
27. mar 2026
@thirstymonk

@anonym_autor Mám IBS 15 rokov a poviem ti jedno:

Žiadne probiotika na svete mi v živote nepomohli!!! Ani jedne jedine. Ani biogaia, ani tie čo stali stovku, ani žiadne ine.

Podľa mňa pri IBS ti odporučia probiotika, aby si nepovedala, že na teba uplne kašlu.

Popravde vždy keď som si dal probiotika, tak som sračkoval ešte trikrat toľko.

IBS sa lieči hlavou. V momente, keď si pripustiš, že to nie je rakovina a nezhebneš do pol roka, tak sa ti problémy upravia o 80%. Ver mi.

Inak užívam reasec, najlepšia vec, na ktorú som mohol naraziť.

@thirstymonk presne tiež mávam pocit že ti mudr doporučia probiotika alebo detom rybi olej aby to nebolo že ti nič nedali , pritom oboje čo píšem su ....