icon

Bolesť a pálenie hrdla

janetia
1. mar 2025

Dobrí večer chcela bysom sa spýtať čo to môže byť už dlho ma bolí hrdlo aj krk nejak som to moc neriešila keďže nemám vybrate mandle a mam zväčšene uzliny a teras sa to nejako zhoršilo bolí ma hlava aj má páli hrdlo bojím sa či to nemôže byť rakovina 😞ale možná je to reflux keďže mam zápal žalúdka Ďakujem za každú radu

maury
2. mar 2025

Áno môže to byť reflux - pálenie záhy. Prejavuje sa bolesťou až pálením v hrdle smerom k pažeráku a môže byť až pocit, že sa človek nemôže nadýchnuť. Na rakovinu nemysli. A čo sa tíka zväčšenia uzlín, tak to treba riešiť s lekárom, reflux by na to nemal mať vplyv.

satalovaj
2. mar 2025

@janetia ahoj ja mam nieco podobne. Koncom decembra som prekonala chripku a odvtedy mam skoro stale akoby spalene hrdlo, bolia ma dutiny. Sople nemam skor akoby suche dutiny a spuchnute... to hrdlo je obcas prekrvene a obcas nie, mandle nemam zvacsene...

janetia
autor
2. mar 2025

@maury Ďakujem veľmi pekné ano pondelok to idem riešiť

janetia
autor
2. mar 2025

@satalovaj A mate na to aj nejaké lieky či?

satalovaj
2. mar 2025

@janetia nemam nic, nebola som ani u doktora. Ale aj deti sa mi doma stazuju ze kde tu ich hrdlo boli, alebo zateka im hrdlo. Ja si akor myslim ze je to akoby nejaka vzdy nova infekcia alebo virus

janetia
autor
2. mar 2025

@satalovaj Aja si asi myslím tiež skoré uzdravenie prajem

satalovaj
3. mar 2025

@janetia ja mam akurat zistenu znizenu virusovu imunitu, takze predpokladam ze to bude taketo nieco. Podobne som mala minuly rok a vtedy to aj 2 mesiace trvalo...ale vzhladom k tomu ze sa mi aj deti stazuju na hrdlo predpokladam ze to bude virusove. Aj viac kolegov v praci sa stazuje dlhsie na hrdlo...