Bolesť brucha po sladkom, múke či káve
Podobna tema tu uz aj bola, ale chcem sa opytat ci tu nema niekto podobne problemy. Asi rok sa trapim tazkym zaludkom, bolestami brucha, nadmernym grganim, pocitom palenia zaludka. Zacalo to najme po jedle ktore obsahuje cukor alebo bielu muku- pecivo, kysnute cesto, listkove,.. alebo aj po obycajnych sladkostiach- po keksikoch, cokolade, taktiez sa pridala do mojho zoznamu kava, mliecne produkty, alkohol, paradajky. No mam pocit, ze je zrazu zoznam obrovsky a nemozem pomaly nic jest. Ked som si dala dietu tak bolo vsetko fajn, jedla som ale len vyvary, polievky zeleninove, vela zeleniny, tortilly este celkom mozem jest. Kavu nevypijem vobec.Mam podozrenie na histamin, som objednana na alergologiu na vsetky potravinove intolerancie, no cakam uz pol roka na testy a este si pockam do decembra.
No teraz som tehotna momentalne v 10tt a taktiez zo zaciatku som mala problem so stravou, nejedla som skoro nic len polievky cely den a ciste zemiaky alebo cistu ryzu. Teraz postupne jem normalne jedla, no vcera som si dala maso s ryzou z restauracie a zasa mi bolo tazsie.
Dnes som si dala musli tycinku s mini kuskami cokolady kedze som mala uz fakt strasnu chut a pocitujem teraz v tehotenstve pokles cukru, no zacalo ma zasa strasne boliet brucho, pali ma v zaludku, grgam.
Neviete prosim poradit co by to mohlo byt? :( Na gastre ma vyslovene odpinkali len preto ze som teraz tehotna a ze to moze byt z tehu, nedali si povedat, ze tym trpim dlho 😔 Som nestastna uz. Nemal niekto z vas nieco podobne?
Este dodam ze par dni som brala helicid a mala som lepsi pocit, ale neda sa brat do nekonecna a este teraz v tehotenstve. Stravu sa snazim mat dobru ale teraz sa to tiez velmi neda nic nejest :(
napadlo ma okrem refluxu, dat si spravit sibo test na premnozenie crevnej kultury
@sasenka5 helicid sa neda brat v tehotenstve???? neviem u nas doktori predpisuju najma v tehotenstve, prave kvoli zaludocnym problemom - paleniu zahy. Ja ted som hodne antiliekovy typ a jedine obdobie ked som uzivala pravidelne, bolo tehu a omeprazole...
so zvyskom Ti bohuzial nepomozem. Len este otazka, na alergo vedia ze si tehu?
@cookie29 ano viem ze sa moze brat v tehu, ale nechcem to s nim prehanat, beriem asi dalsich 5 liekov na ine problemy :(
Ja som tiez antiliekovy typ a preto si pripadam ze prave teraz v tehu do seba vkuse nejake lieky pcham :(
Kazdopadne dakujem a na alergo nevedia, to je dalsi problem, mam znameho alergologa a nechcem mu volat este teraz dokym nemam skonceny 3. Mesiac (kvoli nejakym problemom na zaciatku) lebo viem ze to roztrubi kadekomu 🙈 este o mojom tehu nevie ani rodina..moze sa nieco zmenit? Nevezmu ma na alergo testy v tehotenstve?
@sasenka5 no ono je to vzdy na obe strany, ale ano nie je dobre prepchavat sa liekmi, ale na druhej strane prave v obdobi tehu nie je dobre experimentovat, pretoze Tvoje telo potrebuje energiu na vytvaranie noveho cloviecika. Tam sa skor upravuje davkovanie. A co sa tyka testov, nuz zalezi od toho ake. A kto. Vacsinou sa testy pocas tehotenstva nerobia, pokial to nie je nevyhnutne. Pretoze ano telo moze reagovat uplne inak. Napriklad tehotenska cukrovka... ktora vacsinou zmizne po porode. Nejake invazivnejsie testy sa nerobia a aj klasicke Prick testy mozu vyvolat reakciu, prave preto sa pytam. Mozno Ta nebudu chciet zobrat. Tak ako na gastro.

@sasenka5 ahoj, podobná diskusia tu asi bola založená mnou…trpím takmer identickým problémom, som tiež tehotná v 8tt a tak isto sa trápim…tiež neviem, čo to môže byť..mne vyšiel v apríli histamín, čiže možno to alebo ja potom podozrievam reflux…