icon

Bolesť chrbta na úrovni žlčníka medzi lopatkami

kristina3791
29. jan 2021

Ahote viem ze som tu uz jednu taku dislusiu pridavala ale od v tedy sa to trosku zmenilo. Takze bolieva ma chrbat niekde v urovni zlcniku mädzi lopatkami. Neboli to nejako extra moc skor tak slabsie ale v poslednej dobe celkom casto. Brucho ma uz nrbolieva to iba zo zaciatku ale teraz iba chrbat nic ine. Nevie niekto co by to mohlo byt?

kristina3791
autor
29. jan 2021

@kristina3791a zabudla som podotknut ze mam 15 nemoze to byt nachkadnutim? Mam stolik pri okne

katulastraka
29. jan 2021

@kristina3791 je to sedenim pri pocitaci a zlym drzanim tela...musis pravidelne cvicit a skus si najst dobreho fyzioterapeuta...

kristina3791
autor
29. jan 2021

@katulastraka dakujem za radu. Uz som sa zlakla ze to mozu byt zlcnikove kamene snad teda nie. Snazim sa sediet rovno a cvicim chodim na prechadzky ale asi to bude timi online hodinami

katulastraka
29. jan 2021

@kristina3791 hej to je mozne, neboj zlcnikove kamene to nie su, skus ist k tomu fyzioterapeutovi, on ti pomoze urcite 🙂

karibasicova
29. jan 2021

Ja som mávala podobne bolesti, myslela som si že je to žlčník. Nakoniec som išla k dr, urobila mi vyšetrenia, povedala že na žlčník som mlada😂(30)., A na RTG chrbtice zistila jemnú skoliozu. Odporučila cvičiť, a od vtedy asi 3 roky všetko v poriadku.

kristina3791
autor
29. jan 2021

@karibasicova moja sestra ma 16 a vraj ma zlcnikove kamene tak neviem no

agnesssa
29. jan 2021

Ahoj! Rovnaké problémy sa prejavili aj u mňa, v tomto období online vzdelávania. Mávam silné bolesti rovnako na pravej, ale aj ľavej strane chrbta. Bola som s tým už aj pri doktoroch, na chirurgii mi vzali krv, spravili testy na amylazu, lipazu aj CRP, poslali ma na hadičku do žalúdka, USG vnútorných orgánov (bolesť mi totižto preráža až do žalúdka). Vo výsledkoch sa však problém s TS neobjavil, a tak mi bolo povedané, aby som navštívila ortopéda. Tiež sa celé dni trápim a hľadám, čo by za tým mohlo byť, pretože čakanie na vyšetrenia ma už ubíja. 🤦🏻‍♀️ Tiež mi napadlo, či takýto stav nemôžeš mať aj zo stresu, predsa len, zvládať školu takto z domu nie je malina. Ak ťa ta bolesť však veľmi otravuje, skús poprosiť maminu nech ti dané miesto vyfenuje, resp. zohreje suchým teplom. Tiež môžeš vyskúšať rôzne masti na uľavenie od bolesti (Woltaren, Ibalgin). Držím palce, nech sa ti skoro uľaví. ❤️

kristina3791
autor
30. jan 2021

@agnesssa dakujem nastastie mna to moc neboli je to neprijemne ale nie az tak ze by som skrabala steny to nastastie nie🙏. Aj ja tebe drzim palce dufam ze ti bude lepsie ❤️

monmj
5. mar 2021

@kristina3791
Ahoj, ja robim treti rok sedavu robotu a uz sa to na mne podpisuje
Bola som predtym casnicka a zila som dost aktivnym zivotom...stavba tela sami sval a slacha a ziadne bolesti nikdy nicoho
No odkedy robim sedavu robotu(samozrejme nie hned ale casom) sa na mne podpisuje... bolest chrbta medzi lopatkami prevazne pod lavou lopatkou a striela mi to akoby do zaludka, tiez ma boleli akoby rebra na lavej strane a hrudna kost a nakoniec aj na dotik to mi prislo akoby som mala zapalene chrupavky... no hrozne... samozrejme aj stresove obdobie, tym to vsetko zacalo.
Treba si spevnit chrbtove svalstvo, pretoze pri sedeni za PC ochabuje, tiez treba spravne sediet... aj na fitlopte napr aspon hodinku aby sa spevnili driekove svaly.