icon

Bolesť čreva po operácii

biibiana
23. aug 2023

Ahojte. Uz neviem koho sa este opytat a vy tu viete snad vsetko 😀 Pred 3 rokmi mi zobrali zdrave slepe crevo ( pocas laparoskopie ineho brusneho problemu, ze vraj uz budem mat aspon pokoj, ze preistotu. Rozumej - pre eura a lepsie zaplateny op.vykon ) Neriesila som to, mala som vtedy ine problemy/bolesti. No s odstupom casu to vidim ako velky problem, keby nepresla premlcacia doba tak podam staznost. Od vtedy mi to spospbuje problemy kazdy jeden den. Ked sa presuva potrava v tej casi kde bolo slepe cr. mam bolesti. Nedajboze, aby som zjedla nieco co naduva to musim uzivat nospu alebo buscopan. Dr.povedal, ze sa s tym neda uz nic robit, ze takto raguju nervy v tejto casti, ze zial zrejme to nestastne zasili a uz to tak ostane. Moja otazka znie, existuje nieco cim by som vedela tento problem vyriesit? Liecive oleje, infralampa cokolvek? Nemali ste niektora podobny problem? To vazne uz do konca zivota budem riesit tento stav? ☹ Verim, ze sa tu najde niekto s dobrou radou. Pekny den 🌼

euka210
23. aug 2023

@biibiana skus sa opytat v skupine zdravotnici na Mk

bluecapybara
23. aug 2023

@biibiana Mala som neidentifikovateľnú bolesť po laparoskopickej myomectomii asi rok a pol, všetko bolo na pohľad ok (USG, MR). Doktor čo ma operoval povedal, že nech si tam skúsim 3x denne svietiť biolampou. Takže som investovala 350 eur za zn. biostimul a po mesiaci ma nič nebolelo. Čo teda som cumela jak puk, že ako to môže fungovat. Bolelo to, keď som sa hýbala, bežala, niekedy pri zápche. Divne bolo, že to predtým vlastne vôbec neprechádzalo a neustupovalo casom same..

biibiana
autor
23. aug 2023

@bluecapybara vau tak to je dobra sprava, mne sa to tiez nezda byt realne, ze to moze pomoct. Ale nic ine mi nenapada.. Myslis, ze by to fungovalo aj s infracervenou lampou?

bluecapybara
23. aug 2023

@biibiana neviem, ale doktor, ktorý ma operoval mi povedal konkrétne že “skúste bioptron alebo solux”. Bioptron lampa stojí miliardu, takže som pozerala iné biolampy a kolegyna mi odporučila hento. Teraz som zistila že to iste len podstatne vacsie majú aj na rehabilitácii kam chodím kvôli niečomu inemu.
Ale teda spat k téme - solux je možno infra? Neviem, skús si to pozrieť. Akože… za skusku nič nedáš. Podľa toho čo mi povedal, tak je možné, že sa mi tam niečo zarástlo inak ako by bolo treba a keď sa to hýbe, tak to tam ťahá - a tieto lampy by to mali prekrvit a povoliť. Domnievam sa, že presne to sa stalo.

biibiana
autor
23. aug 2023

@bluecapybara dakujem, pozriem sa na to 🌷