icon

Bolesť ďasna po rokoch od vytrhnutia zuba: Čo robiť?

21. nov 2025

Ahojte prosím vás neviem si to vysvetliť. Zub mi bol vytrhnuty v roku 2018. Bezbolestne bez opuchu atď. A teraz už 3 dni ma v tom mieste boli ďasno neviem z čoho. Nie je červené horúce ani opuchnuté. Len boli. Pri jedle alebo pri chlade. Na tom jednom mieste. Neviem ako si tento jav vyložiť. z čoho? Čo na to? Ďakujem

motylik2559
21. nov 2025

@anonym_autor Ahoj, no idealne aby si s tym isla k zubarovi. Moze to byt hocico-napr.sa ti mohla porusit plomba co je tesne pri dasne, mozes mat v dasne zapaleny nerv, mozes mat to dasno zapalene, mozes mat poskodenu sklovinu dole na zube a zasahuje to do dasna, mozes mat kaz v zube (aj z toho ta moze dasno boliet). Takze cim skor chod k zubošovi, aby ti to on pozrel.

marek775
21. nov 2025

@anonym_autor zubar by ti mal skontrolovat dasna a okolite zuby, a urobit rtg. Moze tam byt nejake rezidium z extrakcie zuba, alebo iny peoblem, plus lokalizacia v ustach je niekedy zradna, nervy ti mozu vzcacne signalizovat bolest aj v inom mieste, ako kde je problem. Ja ti radim, aby si si to isla dat skontrolovat, aj ked ta bolest ustane. Zapaly zubov byvaju velmi neprijemne a aj nebezpecne.

anonym_9c3457
22. nov 2025

@anonym_autor aj mna obcas boli kost kde sa mi trhalo, mala som tam ale vtedy silny zapal a mne kost skrabali.