Bolesť hrdla, sopeľ a užívanie liekuTrifed
Od vcera na akoby boli hrdlo teda ked prehltam a mam sopel. Najskor som to pripiosvala alergii ale vraj trz ziadne alergeny nie su. Mozem si dat trifed?
Trifed sú dva druhy, ale oba na kašeľ, myslím že ti v tomto stave nepomôže ...radšej nejaký sprej do nosa napr. Muconasal a do hrdla Tantum Verde alebo Stopangin.
Ja to mam tak zafixovane, ze zlty trifed je na zahlienenie...skor ten upchaty nos a horne dutiny a zeleny ked uz vykaslujes, na podporu vykaslievania a riedenie hlienu 😉
@susanne6 toto ze ja nekaslem len nos a hrdlo ako take ma neboli len blbo sa mi prehlta a dufam ze do roboty mozem 😀😀😀
@susanne6 do nosa si davam nasivin, a Trifed mi dala dr ked som nemala hlas 😀 ... alebo budem cmulat haslerky 😀
Este mozno dorithricin?
trifed je na kasel, takze nie nemozes, resp. vobec nemas preco si ho davat.. Na hrdlo ked clvoek nema hlas sa dava kalciovy sirup, urcite nie trifed - to si si iste s niecim pomylila. (zjednodusene Zlty je suchy kasel, zeleny je vlhky kasel)
Ak mas sopel a zapalene hrdlo, tak bud pojdes na vytery k dr a da ti priamo liecbu atb ak nieco najde. Alebo morska voda, kvapky do nosa, hrdlo napr. Jox spray, alebo iny.. ja napr neznasam tantum, mne z toho strpnu cele usta, jazyk a hrdlo nic. Potom radsej salviovy sprey do hrdla, alebo strepsils, septolete (je na vyber kopa veci, tie spreje su na silnu bolest asi najlepsie). Ak mas bolesti/teplotu atd tak liek na to... A to je tak vsetko. A vela tekutin pit.
A k dr sa mi nechce kvoli tomu. Napr ja mam aj alergiu na palinu a ambroziu tak ale to nekvitne trz ci? 😀
Asi preto ti ho dala, ze ti po hlasivkach stekali hlieny z hornych dychacich ciest...tie ti akoby obalili hrdlo a to ti robilo tu stratu hlasu...aspon ja som to tak kedysi mala. A hlieny ti stekali az dole, tak to uz nasadila rovno na podporu vykasliavania. Asi najlepsie urobis ked dr.aspon zavolas...aj rak vysetruju len na telefone a jej popises priznaky 😉