icon

Bolesť hrdla, sopeľ a užívanie liekuTrifed

29. nov 2020

Od vcera na akoby boli hrdlo teda ked prehltam a mam sopel. Najskor som to pripiosvala alergii ale vraj trz ziadne alergeny nie su. Mozem si dat trifed?

lubka261
Autor odpoveď zmazal
patka06
29. nov 2020

Trifed sú dva druhy, ale oba na kašeľ, myslím že ti v tomto stave nepomôže ...radšej nejaký sprej do nosa napr. Muconasal a do hrdla Tantum Verde alebo Stopangin.

autor
30. nov 2020

@lubka261 jop
@patka06 toto ze nekaslem ale prehltnut niekedy v pohode a niekedy nie.

susanne6
30. nov 2020

Ja to mam tak zafixovane, ze zlty trifed je na zahlienenie...skor ten upchaty nos a horne dutiny a zeleny ked uz vykaslujes, na podporu vykaslievania a riedenie hlienu 😉

autor
30. nov 2020

@susanne6 toto ze ja nekaslem len nos a hrdlo ako take ma neboli len blbo sa mi prehlta a dufam ze do roboty mozem 😀😀😀

autor
30. nov 2020

@susanne6 do nosa si davam nasivin, a Trifed mi dala dr ked som nemala hlas 😀 ... alebo budem cmulat haslerky 😀

susanne6
30. nov 2020

Tak ostan len pri tom zltom...kludne ti mozu aj hlieny zatekat do hrdla.

autor
30. nov 2020

@susanne6 praveze mam iba zeleny. Zlty som nemala ani :-/

autor
30. nov 2020

Este mozno dorithricin?

susanne6
30. nov 2020

Toto sme nepouzivali este.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
30. nov 2020

trifed je na kasel, takze nie nemozes, resp. vobec nemas preco si ho davat.. Na hrdlo ked clvoek nema hlas sa dava kalciovy sirup, urcite nie trifed - to si si iste s niecim pomylila. (zjednodusene Zlty je suchy kasel, zeleny je vlhky kasel)
Ak mas sopel a zapalene hrdlo, tak bud pojdes na vytery k dr a da ti priamo liecbu atb ak nieco najde. Alebo morska voda, kvapky do nosa, hrdlo napr. Jox spray, alebo iny.. ja napr neznasam tantum, mne z toho strpnu cele usta, jazyk a hrdlo nic. Potom radsej salviovy sprey do hrdla, alebo strepsils, septolete (je na vyber kopa veci, tie spreje su na silnu bolest asi najlepsie). Ak mas bolesti/teplotu atd tak liek na to... A to je tak vsetko. A vela tekutin pit.

autor
30. nov 2020

@simca06022011 ked som nemala hlas tak mi dr dala trifed naposledy

autor
30. nov 2020

A k dr sa mi nechce kvoli tomu. Napr ja mam aj alergiu na palinu a ambroziu tak ale to nekvitne trz ci? 😀

susanne6
30. nov 2020

Asi preto ti ho dala, ze ti po hlasivkach stekali hlieny z hornych dychacich ciest...tie ti akoby obalili hrdlo a to ti robilo tu stratu hlasu...aspon ja som to tak kedysi mala. A hlieny ti stekali az dole, tak to uz nasadila rovno na podporu vykasliavania. Asi najlepsie urobis ked dr.aspon zavolas...aj rak vysetruju len na telefone a jej popises priznaky 😉

autor
30. nov 2020

@susanne6 no nahodou hrdlo pohoda len toten sopel 😒