icon

Bolesť oka z dlhého pozerania do mobilu

26. feb 2026

Ahojte, pobolieva ma práve oko, mam pocit, ako by bolo suchšie a musím s nim častejšie klipkať, cítim jemny tlak na ňom. Viete mi poradiť, co by mi pomohlo?
Myslím si, že to bude z dlhého pobytu na mobile.
Vždy som trávila na mobile max hodinu denne, keďže som mala veľa pracovných povinností.
Pred dvomi mesiacmi som prišla o prácu a odvtedy trávim na mobile denne aj 4-6 hodín, zároveň zvyknem mať mobil blízki pri očiach, možno 30 cm-40cm. Až teraz som si to poriadne uvedomila.
Ak obmedzim pobyt na mobile, zmizne "bolesť" oka. Alebo čo by mi momentálne pomohlo? Ďakujem.

anonym_01f18d
26. feb 2026

@anonym_autor tiež má bolieva jedno oko a pri pozeraní do mobilu sa to zhoršuje. Čiastočne pomohli dioptrie, dovtedy som nemala okuliare

veselo_neveselo
26. feb 2026

@anonym_autor zloz mobil, zober si knihu.
Ak mas mobil tak blizko pri ociach, mozno ti treba aj okuliare, inak vidis dobre?

mullerova46
26. feb 2026

@anonym_autor telefón spôsobuje že menej často.klipkame očami takže vyschynaju. Skús si kúpiť v lekárne kvapky na zvlhcenie oka a používať ich častejšie 🙂 mohlo by to pomôcť

anonym_f2247b
26. feb 2026

Pokracuj v sedeni na mobile, az budes mat vazne problemy s ocami a bude ti mobil potom na nic. Ked uz musis, tak vacsi screen - tablet, laptop,...

anonym_b0a0be
26. feb 2026

@anonym_autor Mne pomahaju okuliare proti modremu svetlu a davam si aj kvapky Hyal-drop a odvtedy je to ok. Mala som bolest oboch oci a tiez suche. Inak vidim dobre okrem tohto co sa mi robilo pri mobile, pc.