icon

Bolesť sánkového kĺbu - osobné skúsenosti

jarabinka
Dnes o 11:50

Žienky, prosím vás, ktoré trápi bolesť sánkoveho kĺbu, popíšte mi prosím, čo všetko vás boli.Mňa bolí celá pravá strana tváre,mám za sebou vyšetrenia na krčnom,na neurológii a stomatológii,kde sa všetci odvolávajú práve na tento kĺb.Vo februári som objednaná na stomatochirurgiu do Košíc,tak snáď mi prídu konečne na problém.

luccija
Dnes o 12:05

@jarabinka neskripes zubami v noci?často vtedy boli

simsalabim
Dnes o 12:13

@jarabinka raz som mala zapal temporomandibularneho klbu. Bolest neskutocna, spod brady az do ucha. Budilo ma to zo spanku, usta som mala problem otvorit aj na to, aby som si do nich strcila kefku. Myslela som, ze zapal ucha, ale na ORL to vylucili hned a stanovili diagnozu porucha temporomandibularneho klbu. Nakazal mi uzivat 3x denne tbl. Flectoru, zvonka 3x denne mastit Flectorom, minimalne tyzden nezuvat, iba jest kasovitu stravu a minimalne rozpravat. Neverila som, ale po tyzdni to zacalo ustupovat a cca do 3. tyzdnov ustupilo uplne. Lekar vetdy povedal, ze ak to neustupi alebo sa bude vracat, treba ist na stomatochirurgiu, kde urobia dalsie vysetrenia, lebo pricin moze byt viacero.

jarabinka
autor
Dnes o 12:33
@simsalabim

@jarabinka raz som mala zapal temporomandibularneho klbu. Bolest neskutocna, spod brady az do ucha. Budilo ma to zo spanku, usta som mala problem otvorit aj na to, aby som si do nich strcila kefku. Myslela som, ze zapal ucha, ale na ORL to vylucili hned a stanovili diagnozu porucha temporomandibularneho klbu. Nakazal mi uzivat 3x denne tbl. Flectoru, zvonka 3x denne mastit Flectorom, minimalne tyzden nezuvat, iba jest kasovitu stravu a minimalne rozpravat. Neverila som, ale po tyzdni to zacalo ustupovat a cca do 3. tyzdnov ustupilo uplne. Lekar vetdy povedal, ze ak to neustupi alebo sa bude vracat, treba ist na stomatochirurgiu, kde urobia dalsie vysetrenia, lebo pricin moze byt viacero.

@simsalabim ďakujem.Toto všetko odporučil ORL lekár aj mne a všetko poctivo dodržiavam, ale bolesť ani po mesiaci neprestáva.Nie je to ani bolesť,skôr taký tlak a pnutie, hlavne za uchom.Fakt ďakujem,už si občas pripadám,že o tomto nikto nepočul,nezažil to 😊

jarabinka
autor
Dnes o 12:34
@luccija

@jarabinka neskripes zubami v noci?často vtedy boli

@luccija áno,aj to mi lekár hovoril.Ale manžel tvrdí,že nepočuje škrípanie mojich zubov😁

biba_18
Dnes o 12:44

nemusíš škrípať tak že to počuť, stačí že zatínaš počas spánku sánku ...
takže ak to nebude zápal - skús s náhryzovou dlahou ...

jarabinka
autor
Dnes o 12:59
@biba_18

nemusíš škrípať tak že to počuť, stačí že zatínaš počas spánku sánku ...
takže ak to nebude zápal - skús s náhryzovou dlahou ...

@biba_18 ďakujem.Som objednaná k odborníkovi,tak snáď už konečne príde na problém.Kedže stále je všetko v poriadku a mne ide rozdrapiť niekedy hlavu od toho tlaku v nej

biba_18
Dnes o 13:05

viem podľa seba - mne dlaha pomohla ...

simsalabim
Dnes o 13:14
@jarabinka

@simsalabim ďakujem.Toto všetko odporučil ORL lekár aj mne a všetko poctivo dodržiavam, ale bolesť ani po mesiaci neprestáva.Nie je to ani bolesť,skôr taký tlak a pnutie, hlavne za uchom.Fakt ďakujem,už si občas pripadám,že o tomto nikto nepočul,nezažil to 😊

@jarabinka ono to moze mat vela pricin, od zapalu v tele, cez posun sanky sposobeny korunkou, vytrhnutim zuba mudrosti, skripanie zubami, pritomnost cysty... a nie vzdy vraj na pricinu pridu. Drzim palce, aby ti to preslo, mna to neskutocne obmedzovalo.

biba_18
Dnes o 13:15

@simsalabim tiež vieš povzbudiť 😂

simsalabim
Dnes o 13:17
@biba_18

@simsalabim tiež vieš povzbudiť 😂

@biba_18 tak snad to nevyznelo nejako depresivne... ved jej drzim palce....opakujem precitane, ked som to mala ja, vela som si o tom citala, lebo to sialene bolelo velmi dlho a aj s liecbou sa mi zdalo, ze to prechadza velmi pomaly.

anonym_51ca8c
Dnes o 13:35

@jarabinka na fyzioterapii si bola?Aj stiahnutý sval môže veľmi bolieť, alebo mierne vysunutá platnicka