icon

Bolesť zuba po vybratí nervu

natt555
12. apr 2016

V nedelu som bola na pohotovosti so zubom a vytiahli mi z toho zuba nerv. avsak,je utorok a mna ten zub este stale boli. je to normalne?? ://

pupavka123
12. apr 2016

@natt555 Ahoj,mna to bolelo skoro 10 dni,ale prvy cely tyzden teda fest ☹ svagrinu to bolelo skoro 2 tyzdne,ale pomaly den po dni to bude lepsie a lepsie...mne pomahal taky gel na zuby,dostat v lekarni,nespomeniem si uz ako sa volal je na umrtvenie..potrela som si nim dasna a bolo to znesitelnejsie

martinellacka
12. apr 2016

@natt555 to sa ani necuduj to ta aj bude este boliet.. ked ti vytiahnu nerv zo zubu je to velka bolest a dost dlho trva :/

jkadankova
12. apr 2016

pridám sa do diskusie - v piatok mi vytrhol zubár stoličku a stále som pre bolesť na algifene - už teda 5. deň. Asi je to normálne, však? Zdá sa, že sa to hojí normálne. Fakt to môže tak dlho trvať?

lumma
12. apr 2016

@natt555
skús poprosiť Tvojho zubára nech Ti predpíše Arcoxiu proti bolesti...

tobnuf
12. apr 2016

Ahoj .. s vyberanim nervu zo zuba mam bohate skusenosti kedze sa mi vkuse zapaluju nervy 😂 .. ano je mozne ze zub este boli hlavne ked ti preliecuju nerv .. ale ked ti ho vyberu ma to mozno trosku 1 den bolelo ale potom uz nie.. a intenzivne boli? Kanaliky cistil uz?

maxiva
12. apr 2016

@jkadankova po trhani sa musi vytvorit krvna zrazenina,ak si to niecim vyplachovala,tak zrazenina zmizne a vtedy vznika suche lozko.a to teda boli hrozne ☹ ak tam mas zrazeninu,tak najväcsia bolest je v prvy den,potom to uz tak nema boliet.mne trhali dve osmicky vcera.tabletku som mala len na noc.a dnes ma to uz neboli.len ked si chytim to miesto

jkadankova
12. apr 2016

@maxiva zrazeninu mám a postupovala som, ako mi kázal lekár, a bolí to hrozne :( ale je pravda, že som aj vyplachovala po tých troch hodinách od vytrhnutia a potieram teatree olejom.

maxiva
12. apr 2016

@jkadankova fakt prve dva dni sa nesmie vyplachovat.a prvy den,by sa mali umyvat ostatne zuby bez pasty,dokonca sa nesmie ani vycucavat z tej rany 😉 radim v dobrom,lebo ja som to suche lozko davnejsie mala a zubar mi povedal,ze to je jedna z najhorsich bolesti,ktore su u zubara

jkadankova
12. apr 2016

@maxiva tak som si asi nalozila kvalitne :( zajtra rano mu budem volat, lebo este mam podozrenie, ci tam nemam zapal, kedze som mala pod zubom hnis :( joooj, ale sa bojiiim :(

lalus
12. apr 2016

@jkadankova ja mám nedávno za sebou vyberanie dvoch osmičiek a dostala som písomné poučenie po extrakcii, kde bolo napísané, že 24 hodín nevyplachovať 😖 až potom sa môže - po každom jedle, nech nezostávajú v dierach zvyšky jedla.
na tvojom mieste by som tam rovno ráno šla a nielen telefonovala... nech sa na to pozrie, je to predsa už 5 dní od trhania a ak to nebol komplikovaný zákrok, ale ozaj len trhanie, tak by to už tak hrozne bolieť nemalo...

kikaaa121
12. apr 2016

Mna to tiež bolelo aj nejaké 2 týždne je to normálne , potom to pomaly prešlo a už som ani necítila zub

maxiva
12. apr 2016

@jkadankova no ja som mala pod jednym tiez.a lekarka vravela,ze väcsinou sa to zahoji samo.neboj sa mozno sa ti to len dlhsie hoji 😒 ale tomu zubarovi radsej zavolaj pre istotu

jkadankova
12. apr 2016

@lalus
@maxiva
ďakujem za rady dievčatá, zajtra to poriešim so zubárom, ta bolesť neustupuje a tlačiť do seba algifen 2x denne nie je riesenie.

jkadankova
13. apr 2016

@maxiva
@lalus dostala som antibiotika, rozhodne to takto dlho boliet nesmie...

lalus
13. apr 2016

@jkadankova verím, že rýchlo zaberú a už bude len lepšie 😉

maxiva
13. apr 2016

@jkadankova tak dobre,ze si bola 😉 uz bude dobre,zelam skore uzdravenie 🙂 s tymi zubami su furt len starosti 😠