icon

Bolesti kostí a kĺbov, akné a svrbenie kože

nat23
20. mar 2016

Ahojte Mamče, chcem sa spýtať či náhodou nemáte podobný problém ako ja a neviete mi poradiť... Mám 6 mesačnú dcérku, plne dojčenú a počas tehotenstva som pribrala takmer 20 kg... Všetko bolo ok aj keď v pôrodnici ostalo len 5 kg, až kým som sa nezačala hýbať... 4 mesiace po pôrode som začala cvičiť, asi dva týždne super bez problémov a potom ma začali bolieť kolená... Myslela som si, že som to prehnala s drepmi ale nepomohli ani dva dni kľudu a zrazu ma začali bolieť ramená, členky, zápestia......... No horor, tak som bola u Dr na krv a tá bola reumatologicky negatívna... Kúpila som si vápnik+D3, kedže počas tehu a dojčenia je prirodzený deficit, ale nič... Bolesti a praskanie v kĺboch sa stupňnujú a ja sa bojím, že keď pôjdem s malou po schodoch tak to neustojím... Dnes ma celý deň otrasne pichalo v ľavej ruke od ramena po lakeť až mi stŕpli prsty, boli to intervali asi 3 minútové...taká pichavá pálivá bolesť a nebolo to prvý krát... a do toho som sa ešte otrasne vyhádzala, hlavne okolo úst a na lícach také bolavé nevytlačiteľné hrče :( Svrbí ma celé telo už od takého 5 mesiaca tehu, občas sa mi vyhodí aj žihľavka vždy na tom istom mieste hlavne po sprche a tá vyrážka sa objavuje aj bez použitia sprch. gélu... Inak pijem cca 2-3 l vody denne, zdravo jem. Btw: ešte som neschudla nič napriek cvičeniu a racionálnej strave... Čo vy na to??? Ďakujem za každú radu

leaa70
20. mar 2016

U ortopeda si bola? moze to byt aj artritita , artroza, ale cudne, ze ti nic nebola a tak zrazu. nemas nejaky zapal v sebe?

janickadr
20. mar 2016

@nat23 Existuje aj tzv.seronegativna reumatoidna artritida, kedy byvaju zakladne odbery na reumu (teda reumat.faktor a podobne) negativne. Cize chce to kvalitne ortopedicke vysetrenie aj s odbermi hladin vitaminov, kedze dojcis, aj s kompletnejsimi odbermi parametrov na reumu (ak ta neposlu priamo na reumatologiu), aj so zakladnymi rtg snimkami a pod. A kedze mas rozne kozne tazkosti tiez uz niekolko mesiacov, ani kozne vysetrenie by nebolo uplne od veci...

jaja1979
21. mar 2016

@nat23 Co tak spravit testy na boreliozu? Ta drieme v cloveku aj niekolko rokov...

nat23
autor
22. mar 2016

Bola som včera na na gyn. bral mi krv a povedal, že to môže mať súvis s dojčením... Ale šla som aj ku obvodnej a dala si vziať krv na boreliu a yersiniu, tak uvidím... Cítim sa ako dôchodkyňa a aj doma sa tak na mňa pozerajú, že ako takú mladú môže vobec niečo bolieť.... :'( Najhoršie je, že už nedokážem cvičiť a tie kilá mi k bolesti ešte napomáhajú... Inak ďakujem za rady 😉

petenka83
12. feb 2017

Ako vam to dopadlo ak sa smiem spýtať?

nat23
autor
30. máj 2017

Ach jo... Jedlo a tetánia... Koža ma svrbí najmä zo syru (všetkých) a mlieka... a po kĺboch ma začalo bolieť všetko, tak som sa dopracovala na neurologiu a tam mi diagnostikovali Tetániu :(