icon

Čap s korunkou alebo implantáty

kehlani13
29. mar 2025

Dobrý deň, ako dlho trvá tento proces? Cap s korunkou alebo implantáty? Úplne od začiatku až do konca. Ďakujem.

joesvk
30. mar 2025

Ak tam máš koreň zuba v poriadku,tak ti budú robiť čap s korunkou. Ak.tam už nemáš ani časť zuba,tak implantát.
Čap s korunkou sa dá spraviť do 2 týždňov. Implantátovú korunku by si mala dostať za nejaké 3 mesiace.

nikpa
30. mar 2025

@kehlani13 u mňa to boli skoro 2 roky 🙈 ale bolo treba preliečiť zub, mala som tam rozsiahly zápal. Potom keď už bol zub v poriadku, to bolo rýchle. V januári implantát a za 3 mesiace ked sa akože ujal mi nasadil zub.
No a predtým som mala korunku, čiže zbrusoval 2 zuby vedľa. Co by som si už nikdy nedala robiť. Zbytočne obrusovat zdravé zuby a schovávať ich pod korunku. Keď si to zrátas, ten 1 implantát ťa vyjde aj menej, plus nie je potrebný zásah do zdravých zubov vedľa.

babushkaem
30. mar 2025

@nikpa a u mna zas opačne 🤣 cap mi dali do tyzdna na môj koreň. Implantát trval hadam ajdva roky 🤣 najprv sa neujal, cele sa mi to zapálilo, museli mi odstrániť kosť a dat novu, ta sa hodila pol roka, potom zas implantát, ten sa musel hojit toez pol roka…
Asi sa to neda presne urcit, ale ak by SIM mohla, idem urcite do capu
@kehlani13

glade22
30. mar 2025

Čap s korunkou mi dali na jednom sedení. Implantát riešim od júla, kedy mi vytrhli zub až doteraz a stále ho nemám, pričom hojenie je dobré a všetko ide podľa plánu. To je dlhodobý, niekolko-krokovy proces.

margotka17
30. mar 2025

@kehlani13 vsetko závisí od zuba a zubára. Môj zub sa rozletel z jednej strany, pri koreni vznikla hrča hnisu. Mala som 2 možnosti, buď vytiahnuť zub, alebo preliečiť s neistým výsledkom a vymodelovať nový zub. Ja som si vybrala preliečenie, zubcek mám vymodelovany, ani nevidno, že nie je originál. Trvalo to mesiac všetko dokopy.

callisia
30. mar 2025

Po mojej skúsenosti by som išla rovno do implantátu. Mala som čap s korunkou na pôvodnom koreni asi dva roky. Lenže korunka sa mi začala kývať, až sa zistilo, že to preto, lebo sa mi kýve aj koreň. Asi 3x mi tú korunku nalepili späť ale vždy sa rozkývala tak, že šla úplne ľahko vybrať. Korunka ma vtedy vyšla cca 400 eur plus ďalšie peniaze okolo, dokopy možno aj 600 eur a som riadne naštvaná na to, že toľké peniaze som vyhodila zbytočne keďže teraz musím riešiť implantát kde zas zacvakám asi 1200eur. Kebyže to aspoň 10 rokov vydrží ale nie dva.