Častá malá potreba
Ahojte, potrebovala by som poradiť. Od pondelka mám problém pri malej potrebe. Myslela som,že sa bude jednať o začínajúci zápal moč.mechura/moč.ciest. K problému - pri malej potrebe, vždy na konci cítim tlak tam dole, až ma strasie zima a hneď na to mam pocit akoby som zase potrebovala ísť na malú. Cikat chodím často,za posledné 2 dni aj 20x denne. Nič iné mi nie. Teda ak nerátam, že ak to na mňa príde,musím ísť hneď,lebo mam pocit,že to neudržím a stane sa "nehoda". V utorok som si kúpila v lekárni Urovat akut, ale nepomohlo. Pijem tak ako vždy,ani viac ani menej. Pozerala som,ze by sa mohlo jednať o hyperaktivny moč.mechur. Máte s tým niekto skúsenosť alebo co by to mohlo byť?
Ďakujem
@zoro9836 toho sa bojím... sestre v rovnakom veku zistili cukrovku,ale ona si už musela pichať inzulín...
Ak sa smiem opýtať aké príznaky si ešte mal?
Nemyslím, že máš cukrovku. Pri nej by si cítila smäd a pila viac. Určite zabehni zajtra k lekárovi, buď si dones ranný moč so sebou, alebo ťa pošle vycikať sa do pohárika. Otestuje moč a hneď budeš vedieť, či treba napríklad antibiotiká.
@h2 ďakujem... doktorku plánujem,ale keďže sme mimo domu, možné to bude najskôr vo štvrtok. Radšej som sa chcela poradiť.
A nemáš v dosahu aspoň lekáreň? Kúpila by si si domáci test. Ak by ti vyšiel pozitívny, poslala by si lekárovi mail a predpísal by ti elektronický recept. Štvrtok sa mi zdá byť ďaleko, ak máš zápal močových ciest, aby sa ti dovtedy nerozšíril až do močového mechúra, alebo dokonca obličiek.
@zoro9836 Z toho co si spomínal nemám nič... inak som úplne v pohode,fit. Len to cikanie. Co som si všimla keď sedím tak nemám také nutkanie,ale akonáhle sa postavím hotovo
A kedy si sa bola kúpať? Jasný uroinfekt 🤷🏻♀️ Brusnicovy caj, vela tekutin a zajtra s rannym mocom k Dr… idealne v sterilnej skumavke.
Toto sa mi stáva často. Stačí keď behám bosá alebo sa slabšie oblečiem, sadnem na niečo studenšie. U mňa to neni žiaden zápal. Stačí mi pár dní sa teplejšie obliekať a je to ok.
Mne to tiež príde skôr ako nejaká infekcia. Zatiaľ veľa piť a cikať a keď budeš môcť, tak šup s močom k doktorke.
Tak to môže byť tým. My doma máme tiež klímu ale musim si dávať riadny pozor nato aby som z nej neprechladla. Močák mi hneď povie
Možno prechladnutie myslím, že to nebude nič nejako vážne, aj ja som mala takéto problémy neraz a antibiotiká to zakaždým spravili bez problémov.
Síce som bola objednaná k lekárke až zajtra,ale šla som dnes ráno medzi akútne prípady. Urobili mi hneď test z moču a mam zápal moc.ciest. 2 dní ma už boleli aj obličky,tak už to nebola sranda. Nasadene 7dnove ant.

Najprv behni lekarke s ranným mocom ci nemas zapal, ale o si kup v lekarni tie papieriky namacacie oblickove, Ked to mas len posledny tyzden