icon

Často unavená a náladová? Môže to byť štítna žľaza

11. aug 2024

Čaaaute. Priamo k veci. Ak ste sa s tým niektorá stretla, prosím píšte 🙏🏼
Už pár týždňov som často unavená, náladová. Brala som to ako vyčerpanie. Lebo domácnosť, záhrada v sezóne, domáce zvieratá a deti počas prázdnin doma. Plus kamoši detí na častých návštevách, lebo prázdniny.
Zhoršila sa mi pleť - bradu a celé líca mám vyhádzané. Najprv som myslela, že PMS, ale menštruácia prišla, odišla a pleť sa len zhoršuje, resp nezlepšuje.
Do toho nevoľnosť - pripisujem to krčnej chrbtici.
Zmena vnímania vôní a celkovo pachov a chutí..

Znie to ako tehu, že? Sex minimálne, aj to len s ochranou. Testy sú negatívne, menštruácia normálne pokračuje, podbruško nie je tvrdé - jediné, čo cítim je opuchnutá jazva keď behám bosá a teda trochu prechladnem.

Nečakala som, že to bude takto dlhé, takže ak ste dočítali až sem 🙏🏼❤️

O čo ide.. začínam stresovať. Mám tri malé deti a začínam sa báť či so mnou nie je niečo v neporiadku. Môže sa takto prejavovať štítna žľaza? Nič iné mi nenapadá. Ak ste sa niektorá stretli s tým, že máte všetky tehotenské príznaky ale tehotenstvo to nie je, napíšte prosím.

Nechcem ísť k obvodnému lekárovi a byť za blázna.. ale ak to takto pôjde ďalej, asi to tak bude..

Je mi trápne, že to sem píšem.. znie

autor
11. aug 2024

Keď to po sebe čítam, pripadám si hlúpo. Ale dosť ma to nahlodáva. U gynekológa mám termín o mesiac. Tehotenstvo by nebolo problém, zdravotný problém áno.

adeladulova
11. aug 2024

Necit sa hlúpo. Ja mam to iste každý mesiac. Akurát s tým rozdielom ze my sa snažíme o druhé dieťa a nie som tehotná. Šla som k obvodnému a zistil mi príšerný krvný obraz. Som ťažko chudokrvna. Nasadil silne lieky na železo, kyselinu listovú a zevraj pijem malo vody. Cele dni ma boli žalúdok, mávam zápchu, ktorú strieda vynimocna hnačka, proste otras. Mam 32 rokov a cítim sa na 60. -momentálne mám este mesiac do "železnej kúry " a potom kontrola

Chod, a nehanbi sa, ide o teba, lepšie ako neskoro

autor
11. aug 2024

Pridávam ešte závraty, občas kolísajúci tlak, poobednú slabosť. Možno mi poviete, že je to normálny stav matky prázdninárov 😄 toto leto je naša premiéra. Najstaršie dieťa síce má 6 rokov, ale tento rok bola prvýkrát celý v školke.

autor
11. aug 2024

@adeladulova ďakujem! Som anemik, ale tam mám obvyklé príznaky biele pery, kruhy pod očami a tachkardiu.. možno toto tentokrát vyzerá inak. Ďakujem 🙂

andulka1988
11. aug 2024

Treba navštíviť lekára,osobne som na Tom podobne. Tiež mi je všetko ale som aj po operácii krčnej chrbtice ale zo dňa na deň mi je hocijako,niekedy mám pocit že som na Tom horšie ako skôr narodený

anketkarka
11. aug 2024

Keď som si prečítala, tak mne to príde ako hormonálna nerovnováha. Rozhadzané hormóny. Ak ničím iným, tak proste stresom. Skús sa dať do kľudu (pri 3 malých deťoch cez prázdniny úplne bomba rada, ja viem 🫣). Tvoje telo proste hlási, že je na Teba toho veľa a potrebuješ zmenu a viac kľudu. Sú aj rôzne prípravky na úpravu hormonálnej rovnováhy, ale to je taká náplasť, že vlastne neodstrániš príčinu toho, čo tú nerovnováhu spôsobuje.

jeanne14
11. aug 2024

Problém môže byt hormónalna nerovnováha. Dlhšie som pociťovala to iste čo opisuješ. Kým som sa už konečne nedonutila k lekárke.

autor
11. aug 2024

Hormonálna nerovnováha je niečo, s čím mi pomôže obvoďák, alebo skôr gynekológ? Asi to bude ozaj to. Znie to rozumne. Posledných 6 rokov som bola tehotná alebo dojčiaca, takže je to vysoko pravdepodobné. Joj, ďakujem milé ženy ❤️ v hlave mi išli rôzne hororové scenáre 🙏🏼