Cena injekcií Mounjaro pri Union poisťovni
Dobrý deň, riešim obezitu a dr mi chce predpísať Mounjaro. Mám poisťovňu Union. Koľko prosím tieto injekcie stoja?
Ak to pojde cez poisťovňu na konkretnu diagnozu tak sa len nejaka minim. suma doplaca. Všetko by mala hradit poisťovna.
Pokiaľ nemáš cukrovku okolo 100-150€ mesačne, podľa toho koľko
Ak riesis obezitu, v tomto pripade injekcie niesu preplacane poistovnou a plati sa plna suma.
@riamih20 poisťovňa nič neprepláca.
2.5 mg pero 177,63€
@anonym_4c35bbpoisťovňa preplaca v plnej výske pri diagnoze diabetes 2.typu.
@anna777115 autorka píše, že rieši obezitu - tam poisťovňa nič neprepláca
@anna777115 autorka píše, že rieši obezitu - tam poisťovňa nič neprepláca
@anonym_4c35bb Veď pisem, že jedine na konkrétnu diagnózu diabetes 2. typu
@anonym_4c35bb Veď pisem, že jedine na konkrétnu diagnózu diabetes 2. typu
@anna777115 ok, ja dpovedám len na to, na čo sa autorka pýta, a nepridávam zbytočné komentáre
@anna777115 Môj muž má cukrovku II. a je aj strašne obézny, ale tieto injekcie si platí celé sám.
@anna777115 Môj muž má cukrovku II. a je aj strašne obézny, ale tieto injekcie si platí celé sám.
@amanii aj ja mam cukrovku druheho typu a diabetolog ma stale nahovara na ozempik, ze mi ho bude plne hradit poistovňa. Tak nech, sa muž opyta na ten ozempik.
@amanii aj ja mam cukrovku druheho typu a diabetolog ma stale nahovara na ozempik, ze mi ho bude plne hradit poistovňa. Tak nech, sa muž opyta na ten ozempik.
@anna777115 Ďakujem. V pondelok má kontrolu, tak snáď sa nezabudne opýtať.
@anna777115 Ďakujem. V pondelok má kontrolu, tak snáď sa nezabudne opýtať.
@amanii Možem sa opytať či manželovi pomáhaju injekcie pri chudnutí?. Lebo ja stale vaham, nakoĺko je tam zataž na žaludok a ja mam beztak problemy traviace. Teraz mi diabetolog zvýsil maximalnu dennu davku metforminu a ak nebudem dostatocne dobre reagovat tak budem musiet zacat pichať nzulin, alebo ten ozempik.
@anna777115 ake iba ozempic, moujaro neprepláca ziadna poisťovňa pri žiadnej diagnóze. Ani pri cukrovke.
@anna777115 ake iba ozempic, moujaro neprepláca ziadna poisťovňa pri žiadnej diagnóze. Ani pri cukrovke.
@1akinom2 Áno Ozempik.
@amanii Možem sa opytať či manželovi pomáhaju injekcie pri chudnutí?. Lebo ja stale vaham, nakoĺko je tam zataž na žaludok a ja mam beztak problemy traviace. Teraz mi diabetolog zvýsil maximalnu dennu davku metforminu a ak nebudem dostatocne dobre reagovat tak budem musiet zacat pichať nzulin, alebo ten ozempik.
@anna777115 Neschudol ani deko. Ale, aby som bola objektívna, on nič na strave nie je ochotný zmeniť a maximálny pohyb je chôdza medzi chladničkou a TV...
@anna777115 Neschudol ani deko. Ale, aby som bola objektívna, on nič na strave nie je ochotný zmeniť a maximálny pohyb je chôdza medzi chladničkou a TV...
@amanii Ďakujem, za odpoveď. Ono je to cesta na dlhu trať, treba zmenit xivotny štyl a to je to najťažšie
@1akinom2 Áno Ozempik.
@anna777115 mňa si sa snažila presvedčiť, že aj Mounjaro prepláca poisťovňa pri diabete ... si rýchlo zmenila názor 😂
@anna777115 mňa si sa snažila presvedčiť, že aj Mounjaro prepláca poisťovňa pri diabete ... si rýchlo zmenila názor 😂
@anonym_4c35bb Ano Ozempik aj Mounjaro by mala poistovna plne preplacať pri diabete 2. Je to však podmienené postupnostou liečby. To znamena že na začiatku zacinas s najnižšou davkou Metforminu az po najváčsiu co je 2000 mg denne. Ak nenastane zlepšenie vtedy sa predpisuje Ozempik alebo Mounjaro a je plne hradene poisťovnou. Takze ani diabetikovi ho hned nepreplati poistovna až kym nesplni hore uvedene podmienky. Ja som začinala pred desiatimi tokmi metforminom 500 mg denne potom som presla na 1000mg denne potom, na 1500 a teraz predmesiacom som bola na kontrole a cukorr na lacno 15 tak mi zvyšil diabetolog na na 2000 a povedal, že to je posledna najvyssia davka, ze po polroku ak na tu davku nezareagujem tak uz len Ozempok alebo Mounjaro. Takze neviem co dom zmenila, ked som hned pisala ze tieti injekcie su urcene na konkretnu diagnozu, ale aj pri diagnoze musis spĺňať určite podmienky a postupnosť, aby ti boli hradene poisťovňou, ako som už uviedla.

A prečo si sa neopytala doktorky ?