icon

Chronický reflux, vysoký tlak a astma

useruser
25. feb 2025

Zdravim vsetkych, chcem sa opytat hlavne tych ktory maju skusenosti, tych ktory vedia o com pisem, vela clankov som tu uz videl, rad by som sa dotycnych aj popytal z osobnych skusenosti ale nedala sa poslat SS. tak zalozim nam tu novu rubriku a kludne nech sa zapoja aj ty ktory maju rovnaky problem, aj ty ktory chcu len pomoct. 🙂

Zhrniem to urychlene, zacalo to busanim srdca a nekontrolovatelnym rychlym pulzom a hroznym pocitom na odpadnutie po velkom mnozstve jedla za cely den.. Chcel som nabrat kg.. Co bol vzdy moj problem ako mlady tenky vysoky..

Najprv ze otrava jedlom (doktorka), potom ze mam vysoky tlak 145/90 (u kardiologa) srdce ok., lieky ktore predpisal som samozrejme nebral lebo proste ne,. Ze preco ked mam 24 rokov a sportovu postavu? Potom som si zistil u sukromneho pneumologa ze mam asthmu stredne tazku astmu (co je asi taka ze ked sa ma opytala ci to som uz vdychol, tak ze opakujeme lebo pristroj jej tie hodnoty nechcel ani ukazat)? , a potom casom, mi az doplo ze vlastne mne aj zle travi, mam kyselinu casto, smrad z ust, uz casom aj zozltnute zuby (nefajcim), a z velkych porcii jedla mam tie extrasystoly, ze sedim lezim a obcas pocut citit z nicoho nic nepravidelny buchot srdca alebo rytmus, s tym ze ti dojde zle a obcas potom aj zimnica.. Tak som si povedal ze stop, zmenil som stravu zacal som sa stravovat o dost inak zdravsie. Prisna dieta, schudol som x kil, a aj z mensich porcii mam casto pocit plnosti.

Potom mi zacali dotoho problemy ako bolest pri hrudi, tlak pri krku, bolest po jedle sa presuvala do chrbta ale ze silna bolest, az taka ze zase mi to branilo vo fungovani v dennom zivote.. Tak teraz mam niekedy v Aprili termin na kolonoskopiu s narkozou aj horom aj dolom, do toho este som maval casto aj dychavicnost (asthma) a teplo v tvari. (ziadna alergia na nic) a takto som fungoval az kym som pre istotu nesiel na urgent na odber krvi a na stazovanie sa bolesti chrbta.. (podotykam ze asthma sprej na liecenie som musel vysadit zo silnych vedlajsich ucinkov.. tiez ako teplo v tvari tocenie hlavy atd.) dost silne nato aby som ich vysadil..

V nemocnici hned ze mam vysoky tlak,. ja ze jo ten mam vysoky furt.. ale tento krat bol vysoky aj od bolesti.. ze 170/100 tak potom ze ci nechcem najprv fakt zacat riesit ten tlak, a potom az ostatne veci.. Lebo ze to vsetko co sa mi deje moze byt len z tlaku,. Tak som sa prekonal a zacal som brat lieky na tlak (8mg) ale len polku takze (4mg) rano/vecer vysadil som uplne alkohol pivo posledny tyzden.

Nizky tlak za posledny tyzden mi urcite ulavil od bolesti ktore mi predtym tak dlho a intezivne pretrvavali.. Tak isto mi zmizla aj ta dychavicnost a teplo v tvari, povedzme ze to bolo z tlaku a z tlaku som mal aj asthmu. Popr Reflux napomaha asthme tiez. Teraz musim len cakat na kolonoskopiu a ze co mi zistia.. Ale tu teraz prichadza otazka na vas, ako zlepsit moju situaciu, aby som predisiel tazkemu chronickemu refluxu. Podotykam ze tieto kyselost v tvari, a problem s velkym jedlom sa mi uz roky odohravali len som ich ignoroval lebo som nechcel mat nic spolocne s doktormi.

Da sa reflux liecit nejako docasne liekmi? Ma to zmysel? Vrati sa to na spät? Ak je reflux uz chronicky ze mi smrdi silno z ust po kazdom jedle,. Asi uz niekolko rokov len mi to nikto nepovedal. Zistil som to tak, ze som si dal prvy krat v zivote sodu bykarbonu na vecer kedy mi bolo tazko, a grgalo sa mi od zaludka(samo). Akonahle som si ju dal, ulavilo sa mi a hned som zaspal.. Bolest chrbta sa mi este vracia ale nie tak intenzivne, ako pri vysokom tlaku. Teraz mam tlak ustaleny na 125-135/65-75 priemer.(po tyzdni) Som presvedceny ze aj asthma prichadza len vo vlnach v spojitosti s refluxom alebo tlakom s nicim inym. A asi najhorsie natom celom je to, ze sa nemozem najest (prejest) potom hned zacnu tie extrasystoly.. vlastne preto uz nevazim 87kg ale 79kg. (24 r. 200cm)

mariynka
25. feb 2025

@useruser histaminova intolerancia vysetrena? Vylucit vysokohistamin.jedla.

mariynka
25. feb 2025

Histamin zvysuje tlak, spos.extrasystoly, zavraty, problemy s travenim, ...

useruser
autor
25. feb 2025

@mariynka Dakujem za radu, urcite si to necham vysetrit, i ked sa to asi tak lahko nezistuje ako pri alergo testoch. 🙂

mariynka
9. mar 2025

@useruser z krvi.napr aj v medirexe.