Čo môže spôsobiť kolísavy tlak?
Viem že treba navštíviť dr. Ale kým sa k nemu dostanem aspoň takto . Celý život mám nízky tlak. Ale teraz tak týždeň dva som ho mala ešte nižší a znepríjemňovalo to život no teraz sa k tomu prihodilo že mi vybehne až niekam do výšin 🙈 aktuálne po kosení mi prišlo ťažoba na hrudi .že som si musela sadnúť a tlakomer buď zošalel alebo ja neviem no vyhodilo mi 218/145 po 5 min mi hodilo na 121/71 a po 10 min 95/54 a napríklad 2 dní dozadu 160/140 . Samozrejme čo sa týka nízkych tak tie sú napr 95/43 ,,,, 91/40 ,,,, 66/26,,,,98/41 ,,, 87/62 čo sa týka tep tak ten je ako kedy 55, 60 ale aj 85 sa podarí dnes pri tom vysokom bolo 104 . Tlakomer mám ten na zápästie ale meria dobré nakoľko som mala požičaný aj normálny a buď bol rovnaký alebo rozdiel v 2 Max 5 čísiel . Včera som mala aj tupé pichanie na hrudi.. Aktuálne dr dovolenku samozrejme sestrička tam bude tak už zajtra frčim len neviem čo očakávať 😬🙈 nejaká skúsenosť , poprípade aké vyšetrenie žiadať?
Tlakomer na zapastie ani nie je tlakomer. Kup si kvalitny tlakomer s manzetou a meraj podla zasad tlak (10-15 minut bez fyzickej aktivity, v sede, manzeta nad laktovu jamku, predtym ziadne kofeinove napoje etc). Ak by si mala tlak 218/145, tak by si volala v lepsom pripade ty zachranku a v horsom tvoji pribuzni. Tieto hodnoty su blud.
@jane1987 tiež mi to prišlo že sa zbláznil že také hodnoty ukázalo .akože nebolo mi všetko jedno ako mi bolo no to čo ukázal som ostala ešte viac obarena .

Kúp poriadny tlakomer, lebo ten tvoj meria hlúposti