icon

Čo môže spôsobiť kolísavy tlak?

4. júl 2023

Viem že treba navštíviť dr. Ale kým sa k nemu dostanem aspoň takto . Celý život mám nízky tlak. Ale teraz tak týždeň dva som ho mala ešte nižší a znepríjemňovalo to život no teraz sa k tomu prihodilo že mi vybehne až niekam do výšin 🙈 aktuálne po kosení mi prišlo ťažoba na hrudi .že som si musela sadnúť a tlakomer buď zošalel alebo ja neviem no vyhodilo mi 218/145 po 5 min mi hodilo na 121/71 a po 10 min 95/54 a napríklad 2 dní dozadu 160/140 . Samozrejme čo sa týka nízkych tak tie sú napr 95/43 ,,,, 91/40 ,,,, 66/26,,,,98/41 ,,, 87/62 čo sa týka tep tak ten je ako kedy 55, 60 ale aj 85 sa podarí dnes pri tom vysokom bolo 104 . Tlakomer mám ten na zápästie ale meria dobré nakoľko som mala požičaný aj normálny a buď bol rovnaký alebo rozdiel v 2 Max 5 čísiel . Včera som mala aj tupé pichanie na hrudi.. Aktuálne dr dovolenku samozrejme sestrička tam bude tak už zajtra frčim len neviem čo očakávať 😬🙈 nejaká skúsenosť , poprípade aké vyšetrenie žiadať?

irusa
4. júl 2023

Kúp poriadny tlakomer, lebo ten tvoj meria hlúposti

jane1987
4. júl 2023

Tlakomer na zapastie ani nie je tlakomer. Kup si kvalitny tlakomer s manzetou a meraj podla zasad tlak (10-15 minut bez fyzickej aktivity, v sede, manzeta nad laktovu jamku, predtym ziadne kofeinove napoje etc). Ak by si mala tlak 218/145, tak by si volala v lepsom pripade ty zachranku a v horsom tvoji pribuzni. Tieto hodnoty su blud.

autor
4. júl 2023

@jane1987 tiež mi to prišlo že sa zbláznil že také hodnoty ukázalo .akože nebolo mi všetko jedno ako mi bolo no to čo ukázal som ostala ešte viac obarena .