icon

Čo môže spôsobovať pichanie pod pravou lopatkou?

mischel12
1. feb 2025

Ahojte máte niektorá prosím skúsenosť? Pichá má tak nepríjemné pod pravou lopatkou ,ale nizzsie ,ako keď sú prsia len to je pod lopatkou nižšie. Tiahne sa to aj nižšie . Poradíte? Ďakujem
Niekde v tejto časti, niekedy aj kus vyššie. Neviem to vysvetliť.

Čo môže spôsobovať pichanie pod pravou lopatkou?
mischel12
autor
1. feb 2025

@mischel12 lepšie povedané od lopatky dole

vanilkovazmrzka
1. feb 2025

Treba cvicit.

ina2405
1. feb 2025

@mischel12 môže to byť lopatkový úpon, ja to mám z presilenie, keď vláčim moc dieťa, alebo si presilím neopatrným cvičením. Pomôže rozmasírovať, ak je to úpon.

mischel12
autor
1. feb 2025

Ďakujem za odpoveď je to veľmi nepríjemné,keď to picha ,myslie ,že niečo vážne to nieje? Už si namyslam hocičo.

lucka_ke
1. feb 2025

ja to mám z chrbtice

kollarovci
1. feb 2025

@mischel12 treba ist na masaz ja som to tiez mala pichalo ma to a vystrelovalo do ruky aj motaky som mala.Maserka rozmasirovala napravila krcnu a na 3 den ok😉nic neboli.

sonalove
1. feb 2025

Ja toto mávam zo zlého sedenia v praci pri pc ( noha cez nohu= “sklatene svaly “ = až hrče na 1 strane medzi lopatkou a chrbticou- resp. Niekde okolo lopatky) keď necvicim doma a zároveň nechodím naozaj pravidelne na masáž ( raz za mesiac) že ved nieje cas, nič má neboli , je kopec iných veci čo treba urobiť atd- potom sa mi tam urobí jedno miesto-bod (maserka hovorí že hrča) ktorá neskutočne boli , tak že sa ťažko otocim do lavej strany alebo dvihnem ruku iba do výšky ramena s bolesťou . Pomoze mi iba masáž - resp. 2 počas 2 tyzdnov a pravidelne cvičenie/ strečing - naťahovanie sa.

mischel12
autor
1. feb 2025

A viete poradiť, samozrejme pôjdem k lekárovi. Pri jedeni ma boli akoby podnebie ,na dotyk nie, ani tam nič nemám. Len keď jem to cítim.
Ďakujem

ina2405
1. feb 2025

@mischel12 môžeš ísť k obvodnej a pýtať si výmenný lístok na ekg, ak chceš uistenie.

mischel12
autor
1. feb 2025

@ina2405 prečo EKG?

ina2405
1. feb 2025

@mischel12 keď ťa hocičo napáda, len preto. Nie preto, že ti niečo vážne je. Lebo čo ťa napáda? Srdce? To sa dá jednoducho overiť, ale toto bude natiahnuté a presilené.

mischel12
autor
1. feb 2025

@ina2405 A viete poradiť, samozrejme pôjdem k lekárovi. Pri jedeni ma boli akoby podnebie ,na dotyk nie, ani tam nič nemám. Len keď jem to cítim.
Ďakujem

frzeiovn
1. feb 2025

Mna tak bolinuz 15 rokov. Mam stlaceny nerv a nic mi zatial nepohohlo. Rehabilitacie, lieky, obstreky, rok som cvicila SM a chodim k chiropraktikovi a nic. Niekedy ma hrozne boli a najhorsie je sedenie v praci a pritom sportujem...vela zdravia. Ale moze byt len niwco cvaknute...

ina2405
1. feb 2025

@mischel12 to neviem...mám pocit, že si už dosť úzkostlivá a za každým pichnutím niečo vidíš. Povedz o tom lekárovi.

strawberry0797
1. feb 2025

@mischel12 Vyhladaj fyzioterapeuta. Ten ti to rozmasiruje a navrhne cviky tebe na mieru.