icon

Čo pomáha na akné pri citlivej pleti?

bernadettnovakova
26. dec 2025

Ešte som veľmi nezistila aký typ akné mám na čele a mám aj na lícach asi 3 , no bojujem s akné už minimálne 3 mesiace a mala som už tak že som začala používať nejaký produkt ktorý mi začal pomáhať, potom som skúsila niečo iné a zase som bola tam skade som začala. Alebo nejaký produkt mi začal vyhovovať asi týždeň a po týždni sa mi zase vytvorilo akné. Vedel by mi niekto poradiť? Už fakt s tým neviem čo robiť, ísť ku kožnej nechcem. Mám zmiešanú, citlivú pleť, akné.

Čo pomáha na akné pri citlivej pleti?
anonym_c43211
26. dec 2025

Ja mozno nebudem spravny priklad, ale mne pomohlo, ze som prestala pouzivat akukolvek kozmetiku, bola som tyzden chora, necistila som si plet, vela vody som pila a odvtedy sa zacala plet zlepsovat a nevytvarali sa nove pupaky. Predtym som zapojila zdravu stravu, maso bez hormonov a antibiotik, ziaden cukor, minimum mlieka. Ale pomohol mi najviac ten tyzden "bez starostlivosti", nechala som plet len tak.....ako akne vzniklo, tak po 3 mesiacoch odislo uplne. Mala som akne len po vysadeni hormonov (kortikoidov) a naozaj husto huste az na krku a dekolte.

elz1920
26. dec 2025

Koloidné striebro na tampón, vyčistiť, žiadne krémy. Na horšie stavy krém so striebrom.

Pred x rokmi som sa vybodla na kozmetiku, tvár som umývala intim gélom z DM, čistila bórovou vodou. Asi po roku som už ani bórovú vodu nepotrebovala.

Ale je to individuálne, čo komu pomôže.

sissy27
26. dec 2025

@bernadettnovakova a preco nechces ist ku koznej? Lebo by ti nahodou mohla pomoct?
Akne je len dosledok, problem je niekde inde - hormony, gastro, infekcia… ale tak patlaj na seba kremiky vodicky, skusaj kazdu blbost na internete, trap sa, len preboha nechod ku koznej, no 🙈

anonym_130edc
27. dec 2025

@bernadettnovakova choď k dobrej kozmetičke, ona ti ro prečistí a zostaví ti rutinu

veronikah96
27. dec 2025

Smer kožná a kozmetička. Vysadiť všetku kozmetiku a nič nerobiť je tiež dosť risk, pretože pri zmiešanej pleti, ktorú nebudeš hydratovať sa ti bude pleť vysúšať a zároveň začne pleť produkovať viac mazu,aby si vykompenzovala dehydratáciu. So zvýšenou produkciou mazu prichádzajú ďalšie problémy ako ďalšie vyrážky a pri dehydrovanej pleti sa ti veľmi ľahko naruší kožná bariéra, čo pri citlivej pleti je dosť veľký problém a spôsobuje este väčšiu citlivosť pleti.

autumn1
27. dec 2025

Skús lekársku kozmetiku je to taký hybrid máš tam kožnú ale aj kozmetické procedúry určite je to účinejšie ako len tak skúšať naslepo. Pre mňa je to najlepšia voľba nechodím od kožnej s rôznymi vzorkami a sú tam procedúry nad rámec toho čo nájdeš u bežnej kozmetičky.

katarina40
28. dec 2025

Treba skúsiť niečo z dermokozmetiky v ponuke je veľa produktov mne napríklad zabrala Bioderma rád Sébium síce to trošku dlhšie trvá ale zaberie si myslím treba skúsiť