Čo pomáha na ťažobu žalúdka po jedle?
Ahojte.
Prosim, co si zvyknete davat ako taky liek prvej volby (volnopredajny), ak nieco zjete a zostane vam po jedle tazko od zaludka? Samozrejme, jedlo nebolo pokazene. Ide vyslovene len o tazobu na zaludku a grganie.
Pancreolan forte
čierne uhlie
@anonym_autor Gastroval
@vikusjk prosim a mas osobnu skusenost? Ulavi sa ti do niekolko minut alebo je to skor prevencia pri opakovanych tazkostiach?
Jednoznacne Coca- Colu 👍
kvapky od žalúdka
Ja extra silnu mentolovu zuvacku, do 2-3 minut pokoj
@anonym_autor Fatru so striebornou etiketou.a ked je velmi zle,tak Algifen kvapky
pol ČL sóda bicarbony do cca 1 dcl vody
@anonym_autor s väčším jedlom si daj trochu kvasenej kapusty, alebo kefír... niečo fermentované podporí trávenie, biely jogurt so živými kultúrami na olovrant...
Repík čaj
Zaludocne kvapky. Nejaky zalud.caj/mineralka a proste nejest, nech vytravi... ak ti byva pravidelne tazko po jedle, tak odsledovat z coho a vynechat to, alebo skusit s jedlom pancreolan a pod. Ak nepomoze, mozno treba gastro vysetrenie.
Menšie porcie a pohyb/ prechádzka po jedle
@anonym_autor bystrinka 🙂
@vikusjk prosim a mas osobnu skusenost? Ulavi sa ti do niekolko minut alebo je to skor prevencia pri opakovanych tazkostiach?
@anonym_autor ano, osobne ho beriem, ked mi je tazko (napriklad sa prejem, alebo nieco nahadzem do seba v rychlosti a nesadne mi to atd). Ulava... uf tazko povedat, nestopovala som to nikdy, ale zatial klopem, vzdy pomohol a po nejakom case som sa uz citila dobre. Mne to raz odporucil lekarnik a odvtedy to mam vzdy doma, pre pripad potreby
Pancreolan
Mne tabletka Tamsus
@anonym_autor Prazdroj alebo Becherovka 🤩👌
@anonym_autor Mne pomaha silny caj z cerstvej maty a zazvoru

@anonym_autor Gastroval