Čo robiť, ak sa jedlo dostane do otvoreného zubu?
Ahojte . Zubárka mi dnes ráno vybrala nervy zo zubu a nechala ho otvorený . Ja jem od rana len zemiakovú kasu ale žiaľ sa mi tam určite dostalo . Neviem to ovplyvniť aj keď mám hlavu naklonenú na pravú stranu ( otvorený zub je na ľavej ). Čo mám prosím robiť ? Ja som sama s dvomi malými deťmi ( dvojičky 3 mesiace a syn 3 roky ). Jesť niečo musím kvôli mlieku . Máte pre mňa prosím nejakú radu ?
Pred jedením si si tam mohla napchať vatu a jesť opatrne, aby si ju nezjedla.
Teraz si normálne vyčistí zuby a dobre povyplachuj ústnou vodou.
Zubár ti tu dieru ešte dôkladne vyčistí pred zaplombovanim.
Neboj sa, nič sa nestalo.
vysprtat sparatkom, medzizubnou kefkou, vycistit zuby a vyplachnut. Ked pojdes jest napchaj si tam vatu... ako pise @aurelia2000 alebo zuvacku :DDD to by som skusila ja :DD sestra sa s tymto dlho trapila
A ja teda neviem... davno som nepocula o tom, ze sa nechava rozvrtany deravy zub... sestru takto zubarka trapila pol roka a potom si druhy zubar hlavu chytal...
@simca06022011 Necháva sa otvorený max dva dni vtedy, keď bol podhnisany a musí cez tú dieru vytiect ten hnis. Potom ešte pôjde liečivá vložka a až potom plomba. Keby jej ho bola teraz niečím uzatvorila, tak už by teraz plakala od bolesti.
@simca06022011 je to presne tak ako píše aurelia. Niekedy sa musí nechať otvorený, ale čo najskôr zavrieť. Bohužiaľ stále existuje veľa zubárov, ktorí nechajú pacienta chodiť s otvoreným zubom niekoľko mesiacov
@aurelia2000 no vieš, verím tomu ze to tak je, ale toto nám tvrdila zubárka tiež a dookola a sestra skoro prišla o zub a chodila tak pol roka, o bolesti neveavim a v kuse na čistenie dookola. Chytil to do rúk zubar iný, vyčistil, zavrel a žiadny problém.viac nebol. Rovnako polovička minulý rok... spuchnuty celý ( uz kedysi robena korenova vypln zacala robit problém) jedno posedenie vybrali, vyčistili, zavreli, ATB dostal a domov.. chápem ze je to na posúdenie lekára vždy, ak sa to líši prípad od prípadu.

Normálne jedzte. Kedy máte další termín? Zub by mal byt otvorený max 48 hodin