Čo robiť, keď zabudnem lieky na štítnu žľazu na dovolenke?
Ahojte, stalo sa Vam, ze ste si na dovolenku zabudli prilozit tieto lieky? nechapem ako sa mi to mohlo stat. Beriem na hypo- Tirosint 100. Myslite ze po tyzdni sa mi to uplne rozhadze? Uz som v strese, ze mi zacne byt zle.
@lallla mne sa stalo boli sme v Terchovej syn po operácii ❤️ ja som si až tam spomenula ze nemáme lieky 😨 sme okr DS
Volala som Dr co sa, stalo vypísala e recept vybrali sme v najbl lekárni...
@lallla Ja by som sla aj na dovolenke k doktorovi a vysvetlila situaciu. Ked vies co beries, a v akej davke, mozno ti predpise aj tam. Ak sa teda bavime o zahranici.
Na Slovensku je to celkom jednoduche, ako pisali zeny vyssie.
Nebrat lieky je az posledna varianta, tiez by som volala svojmu dr
@veselo_neveselo lenze musela by som mat spravu, len tak mi hormony nepredpise nikde.
@lallla Tak zavolat svojej dr, nech napise kratku spravu, a posle ti do mailu.
Akoze skusala by som, co to da. Ale za opytanie sa nic nedas, aj u lokalneho doktora.
Alebo, ak je naozaj zle, tak niekoho poprosit nech zabali lieky z domu, a posle do hotela kurierom. Za dva dni to mozes mat tam. Ak nie je treba aby boli v chlade apod.
@lallla A preco akoze nechces ist k lokalnemu dr? Ved aj tam budu mat ludia probleny so stitnou, aj tam ich musia liecit.
Prinajhorsom ti daju podpisat papier ze akceptujes zdravotne kkmplikacie ked ti predpisu tie lieky a vzdavas sa prava sa s nimi sudit, ale inak nevidim problem v tom, aby ti tam doktor predpisal lieky. Chod sa spytat.

@lallla ste na dovolenke na Slovensku? Ak áno, zavolajte endokrinológovi, vypíše e-recept. Ak je nedostupný, má obvodný lekár správy od endokrinológa, že užívate tieto lieky? Ak áno, e-recept vypíše aj on. 100mg Tirosint je z predsa len z tých vyšších dávok.