Čo robiť pri extrémnej bolesti mandlí?
Dobry den, uz pomaly mesiac sa snazim popasovat s chorobou. Dobrala som 2 rozne ATB. Kym som ich brala bolo dobre. Po dobrati po par dnoch prisla bolest. Citim sa dobre, teplotu nemam, nekaslem. Mandle ma bolia extremne a vystreluje mi to aj do ucha. Zajtra idem na vyter a objednat sa na ORL. Prosim ma s tym niekto skusenosti ? Uz tyzden prezivam na Novalgine, rozne spreje vyskusane aj kloktam hrdlo slanou vodou ale neuspesne. Dakujem pekne
@patinqaa tak na ORL si mala byť už dávno. Ak nerobili ešte stery, neviem ako ti mohli dať antibiotiká, keď nevedia načo.. takže výter určite pomôže pri nastavení správnej liečby. V prípade nezlepšenia pôjdu mandle von- za mňa to bolo najlepšie rozhodnutie. Držím palce, nech to čo najskôr prejde 🙏🏻
@ednova presne si toto vravim. Aj som ten vyter chcela spomenut ale reku bude sa doktorka, ze jej kazem co ma robit.. presne dnes som premyslala nad vybratim mandli. Ach .. no co uz.
Dakujem za skusenost snad ma skoro objednaju na ORl
@ednova presne si toto vravim. Aj som ten vyter chcela spomenut ale reku bude sa doktorka, ze jej kazem co ma robit.. presne dnes som premyslala nad vybratim mandli. Ach .. no co uz.
Dakujem za skusenost snad ma skoro objednaju na ORl
@patinqaa určite to mala urobiť, ale asi nečakala zhoršenie 🤷🏻♀️ musím povedať, že ja som dlho zvažovala to vybratie mandlí, ma to svoje pozitíva a negatíva, ľudia ma strašili..ale neľutujem, najlepšie rozhodnutie. Proces síce veľmi nepríjemný, ale lepšie ako neustále bolesti a problémy s mandľami. Veď uvidíš, ako odpadneš na vyšetreniach, možno bude stačiť nasadiť správne lieky, snáď.. ale ak nie, odporúčam zvážiť aj túto možnosť 🙂
@patinqaa určite to mala urobiť, ale asi nečakala zhoršenie 🤷🏻♀️ musím povedať, že ja som dlho zvažovala to vybratie mandlí, ma to svoje pozitíva a negatíva, ľudia ma strašili..ale neľutujem, najlepšie rozhodnutie. Proces síce veľmi nepríjemný, ale lepšie ako neustále bolesti a problémy s mandľami. Veď uvidíš, ako odpadneš na vyšetreniach, možno bude stačiť nasadiť správne lieky, snáď.. ale ak nie, odporúčam zvážiť aj túto možnosť 🙂
@ednova prosim ta a pomohlo ti nieco zmiernit tu bolest ? Alebo jedine lieky od bolesti ?
Ani tie nie su u mna 100%. Pobrala som kadeco. Kym sa mi situacia nevyriesi..
@ednova prosim ta a pomohlo ti nieco zmiernit tu bolest ? Alebo jedine lieky od bolesti ?
Ani tie nie su u mna 100%. Pobrala som kadeco. Kym sa mi situacia nevyriesi..
@patinqaa tak flektor pomáha na bolesť dosť, ale neodporúčam.. aby potom zaberal prípadne po vybratí tých mandlí, to ho budeš potrebovať možno viac. A tiež zaťažuje pečeň. Skôr by som sa poradila s lekárom, či Ti neviem odporučiť nejaký analgetický sprej 🤔

@patinqaa tak na ORL si mala byť už dávno. Ak nerobili ešte stery, neviem ako ti mohli dať antibiotiká, keď nevedia načo.. takže výter určite pomôže pri nastavení správnej liečby. V prípade nezlepšenia pôjdu mandle von- za mňa to bolo najlepšie rozhodnutie. Držím palce, nech to čo najskôr prejde 🙏🏻