Čo robiť pri miernej nádche?
V piatok večer sa to celé začalo. Kýcham, svrbí ma nos a mám mierne zmeny nálady. Týždeň predtým ma škriabalo v hrdle a mal som mierne zvýšenú teplotu, ale to prešlo.
Užívam lipozomálny vitamín C – od nedele v dávke 2000 mg denne, vitamín D3 + K2, laktoferín (1 kapsula má 200 mg, beriem 2× denne, spolu 400 mg), zinok 15 mg a Bactoral (už približne mesiac).
Začal som užívať aj kalciový sirup.
Kúpil som si LIVSANE morskú vodu – izotonický nosový sprej.
Užívam aj Ambrobene v tabletách.
V nedeľu som si robil kombinovaný test na COVID-19 a chrípku – výsledok bol negatívny.
Nemám žiadne výrazné príznaky, len miernu nádchu. Občas si vysmrkám nos. Mám pocit, že tam niečo je, ale neviem to úplne vysmrkať. Dýcha sa mi však dobre. Občas sa mi trochu upchá jedna nosná dierka, ale inak je to v poriadku.
Som alergický na liesku, jelšu a brezu. Podľa výsledkov reagujem aj na ďalšie dreviny, pri ktorých sú v teste vyznačené bodky (napríklad dub, jaseň, hrab, buk, gaštan a ďalšie).
Momentálne však necítim svrbenie očí ani iné typické alergické príznaky, skôr to pôsobí ako mierna nádcha bez ďalších ťažkostí.
Priateľka má zlatého stafylokoka (Staphylococcus aureus).
Rozmýšľam, či by nebolo lepšie ísť za obvodnou lekárkou a poprosiť ju o odber krvi a výtery z nosa.
Môže sa to ešte zhoršiť? Je potrebné ísť k lekárovi?
bezna vec v tomto rocnom obdobi. neboj, prejde to. ak je to ozaj ta alergia, tak to asi moc nezmenis, jedine liekmi na to urcenymi.
@henrikir užívam zenaro celoročne. Da sa nejak zistit ze co mi môže byť? Lebo to mam od piatku. Moze sa to este zhoršiť? Môžem dostať ešte teplotu?
Asi su take virózy. My doma hnusná nádcha, bolest hrdla, kašeľ, nízke teploty. Zlepšenie až na 5. den. Ty musíš vedieť, ci sa ti to zlepšuje ci zhoršuje a podľa toho konaj.
Asi su take virózy. My doma hnusná nádcha, bolest hrdla, kašeľ, nízke teploty. Zlepšenie až na 5. den. Ty musíš vedieť, ci sa ti to zlepšuje ci zhoršuje a podľa toho konaj.
@lukbe nízke teploty? To nechcem veriť. Ved pri tých príznakoch bývajú teploty.
Mam vysuseny nos aj zvonka aj zvnútra. Takto sa cítim dobre len mam trošku strach ze ci sa to nebude zhoršovať.
Co nechces veriť? Mali sme doma 37,2.
Co nechces veriť? Mali sme doma 37,2.
@lukbe koľko vam to trvalo? Ale co som písal vyššie co to moze byt? Žiadne ine príznaky nemam chvála Bohu. Moze sa to este zhoršiť? Vám sa ako začínalo? Kedy bolo zhoršenie?
Ja som v piatok vstala s plnym nosom, bolavým hrdlom. Nasadila som si C, D a zinok. Zinok znižuje množenie vírusov v bunkách,dokáže spomaliť replikáciu vírusov. A musím povedat, že v nedeľu večer mi bolo o 80% lepšie. Na večer som si dala 2x paralen grip.
Niekto je fakt schopný sem napísať na mk ze ma nádchu? 🙄Panenka skakava
@lukbe koľko vam to trvalo? Ale co som písal vyššie co to moze byt? Žiadne ine príznaky nemam chvála Bohu. Moze sa to este zhoršiť? Vám sa ako začínalo? Kedy bolo zhoršenie?
@anonym_autor lepsie až na 4.-5. deň. Ved pri viroze je to normálne, nie je to príjemné, ale je to tak. Co tu chces riešiť ? Vitamíny C,D, zinok, horúci caj, kloktanie, preplachovanie nosa. Vyzeráš na hypochondra. Toto tu neporiesis.
@anonym_autor lepsie až na 4.-5. deň. Ved pri viroze je to normálne, nie je to príjemné, ale je to tak. Co tu chces riešiť ? Vitamíny C,D, zinok, horúci caj, kloktanie, preplachovanie nosa. Vyzeráš na hypochondra. Toto tu neporiesis.
@lukbe to chcem riesit ze kedze mam od piatku tie príznaky dnes je utorok to je uz 5. Deň ci sa to moze este zhoršiť to chcem vediet
Veď je to u každého individualne🤦♀️. Koľko mas rokov? V živote si nemal virozu? Niekto je po piatich dňoch fit a niekto mozno schyta zapal priedusiek. Pomôže ti taka odpoveď?
@anonym_autor už sme tak zblbnutý z tých reklám na sirupy, spreje.... uvar si kuraciu polievku, zázvorový čaj so štipkou škorice medom a citrónom, na hrdlo dobre požuj a zjedz klinček. Pridaj do stravy viac cesnaku, kurkumu - je silne protizápalová, kvasenú kapustu..
Na nádchu je dobrý mätový čaj, chilli papričky, grapefruit... pi veľa tekutín.
Pomôže horúci kúpeľ s morskou soľou a eukalyptovým, alebo levanduľovým olejom.
Veď je to u každého individualne🤦♀️. Koľko mas rokov? V živote si nemal virozu? Niekto je po piatich dňoch fit a niekto mozno schyta zapal priedusiek. Pomôže ti taka odpoveď?
@lukbe mal ale toto uz je otravné ze od piatku mam a nie prejsť. 28
@anonym_autor preboha, väčšina ľudí v práci si za posledné dva týždne prechádza soplami. Vrátane mňa. Všetci sme prežili. Vitamíny, sprej do nosa, čo chceš viac riešiť?

bezna vec v tomto rocnom obdobi. neboj, prejde to. ak je to ozaj ta alergia, tak to asi moc nezmenis, jedine liekmi na to urcenymi.