icon

Čo skutočne pomáha pri bolesti krížov?

22. okt 2024

co vam pomaha
dakujem
cvicenim a rehab mi moc nepomohlo

zuzuliennka1
22. okt 2024

zavisi aka bolest krizov.
nahla? zly pohyb? alebo chronicka?
mna napr. krize bolia fakt extremne - ale len “raz” do mesiaca, take 3-4dni pred tym, nez mi dojdu kramy.
ja nemam krce v podbrusku, mne sa bliziace sa kramy ohlasia bolestov krizov.
a okrem toho - naucila som sa vstavat z postele bokom, nosim kvalitnu obuv (aj postavenie noh a chodidiel a chodza ma vplyv na chrbticu).
bolest krizov je rozdielna - ci si ich niekde pretazis, sekne ta, prosto sa treba naucit nove pohybove vzorce, alebo je to chronicke a treba zmenit zivot. styl, cvicit, niekto napr. musi aj schudnut (netvrdim ze tvoj pripad, ale na chrbticu vplyva skoro vsetko)

autor
22. okt 2024

@zuzuliennka1 chronicka

zuzuliennka1
22. okt 2024

treba najst pricinu.
chrbtove svalstvo treba posilnit, naucit sa napr. aj spravne dychat, napisala by som aj, ze najdi si nejake cviky na chrbat a spravne dychanie na youtube, ale bolo by idealne prebrat to s nejakym fyzioterapeutom a ten poradi co a ako dalej.
mne napr. bolesti krizov pred ms prisli az po porode. dovtedy som nic take nemala. od porodu to mam takto - ani nemusim sledovat dni, zacnu proste z nicoho nic boliet krize, chrbat a viem ze do par dni pride

viestta
22. okt 2024

Kolko si cvicila? Pretoze cvicenie na chrbat je na zvysok zivota, necakaj, ze 10 procedur na rehabke spravi zazraky. Zaplat si certifikovaneho cvicitela SM systemu, ked sa to naucis kupis lana a mozes cvicit doma a k nemu chodit len na overenie, ze cvicis spravne