Čo to so mnou je?
Ahojte, prosim o radu. Uz niekolko mesiacov trpim strachom z toho, ze trpim nejakou chorobou. Spustacom bola slutocnost, ze mojej rovnako starej kamaratke (24)diagnostikovali vaznu chorobu. Zacalo to pocitom trpnutia koncatin, tvare , jazyka. Pridruzila sa bolest chrbta a takto sa to taha. V sucasnosti citim bolest na hrudi az pleci , obrovsku bolest medzi lopatkami, pocit skrtenia v krku, ci bodanie v prsnikoch alebo bolest v koncatinac. Pred niekolkymi dnami som si nasla malu makku nebolestivu uzlinu na krku pod uchon. Hrozne sa bojim, ze trpim vaznou chorobou, stale si to hladam a potom sa snazim presvedcit , ze si to len namyslam a zvelicujem. Ked uz sa presvedcim, pride to opat. Som uz zufala , lebo tym obtazujem aj svoju rodinu a okolie.
@sabinnekon s takýmito pocitmi žijem už asi 7 rokov. Čím viac si ich nevšímam, tým menej na mňa prichádzajú... A to mám základné diagnózy, ktoré sa podieľajú na vzniku týchto pocitov, no i tak - hlava robí veľa. Ak to spracuje hlava, tak aj základná diagnóza sa po čase ukľudní.
Tiež mam toto už 3 roky
Asi si bola v karantene a väčšinou si lezala a teraz ta vsetko boli.
@sabinnekon nie je to tetanický syndrom????? si prečítaj príznaky
a hlavne buď v pohode a všetko rieš s kľudom lebo aj tá správa čo si napísala je napísaná vo veľkom strese 🙂
@sabinnekon mne sa stalo to iste. Myslim ze som na to otvorila aj diskusiu. Mojej, v tom case najlepsej kamaratke oznamili zo dna na den, ze jej ostava par mesiacov zivota. Mama 2 malych deti. Teraz v marci to boli dva roky. Do toho mi zomrela znama - tiez mama malych deti na gliobastom. Moja chuva mala nezhubny nador na mozgu. A ako sa okolo mna kopia tieto choroby tak mi to moc nerobi psychicky dobre. A teraz nedavno som si hovorila, ze nemozem zit v strachu, ze to takto nejde. Za vsetkym vidim, ze ochoriem a umriem 🙈 Tato obsesia mi pekne znizuje kvalitu zivota. K psychologovi sa mi moc nechce 😕
@sabinnekon mam to iste. Diagnóza ťažká depresia a úzkostna panická porucha. Druhý týždeň beriem Ad, zatiaľ bez výsledku. Stále premýšľam nad nejakou chorobou.
@sabinnekon ahoj ja to mam už 2 týždne.Tiez také príznaky plus vyšší tlak a vysoký tep úzkosť, nespavosť, únava, pichanie, krce, závraty krčná chrbtica boli a pichá, páli na srdci.Vola sa to panicka porucha alebo tetánia.
@jaass ano aj nad tym som premyslala, ale deje sa mi to takmer kazdy den , tetania sa neorejavuje tak casto, alebo sa mylim? Aj mamka mi povedala, ze jej bola v minulosti diagnostikovana tetania...
@kittykat22 ved toto , ze to totalne znizuje kvalitu zivota , som pomerne mlada a nemozem si uzivat zivota, pretoze mam stale v hlave len bolest a chorobu
@sabinnekon presne ja posledné tri roky co je malá na svete z jej detstva nemám nic lebo vkuse len stresujem.. Sledujem každý priznak kazde pichnitie
@sabinnekon ja len po dr behám, aj dnes som bola, mávam črevné problémy, najprv z antikoncepcie, teraz antidepresiva, tak už 4 krát tento mesiac som bola u obvodnej, ta tvrdí, že je to stresom
@sabinnekon a to som chcela povedať tým, že tiež som si detstvo mojich detí neuziva, vkuse choroba v hlave, ale všetci v mojom okolí, že čo si taka ofucana, usmej sa. Na dovolenke som pol týždňa prelezala v posteli bez chuti do života.
@sabinnekon @elisa1910 @elizeenka baby vcera som nasla online knihu kde sa cesky psychiater venuje tejto problematike. Vola sa "Nadměrné obavy o zdraví" a nasla som o nej info tu https://bit.ly/2A95Mes . Dnes po nu idem do kniznice, a uvidim ci tam nieco bude, co by nam pomohlo 🤷♀️
@kittykat22 to je kniha presne pre mna
@kittykat22 hm no daj potom recenziu, snad nam to pomoze trochu nastavit mysel. Dnes som napriklad bola rano okej, no teraz uz opat citim bolest v hrudniku a zacinam sa prehmatavat ☹
@sabinnekon tetania moze byt kľudne každý den, niekedy aj viackrat denne ak si na tom veľmi zle...
@sabinnekon 🙈 ako ti ja rozumiem 🙈 Inak ja prestavam citat fora o chorobach a tak. Uz ked uvidim, ze niekto zomrel online, tak to ani neotvorim. Myslim si, ze to bude prvy krok. Necitat o chorobach.
@elisa1910 mam ju uz doma 😀 Idem na to!

@sabinnekon psycholog