icon

Čo vám pomáha na závraty ?

adriana2301
3. jan 2020

Ahojte mamicky,našla som.tu veľa diskusií ohľadom zavrati,ale rada by som.vedela názor mamičiek,ktoré to majú za sebou a pomohli si inak ako liekmi..A veľa z článkov bolo o tom.,že ste to mali z krčnej chrbtice.zbavili ste sa zavrati?ak áno čo vám najviac pomohlo??

monikangel
3. jan 2020

@adriana2301 ja som chodila na rehabilitacie, bola som na ocnom aj usnom vysetreni. Doma som cvicila a uz su to 4 roky, co zavraty stale mam, pisti, huci aj sumi mi v usiach. Niekedy je zavrat silnejsi, niekedy slabsi. Uz som vyskusala aj caje, ale zatial nic nepomohlo. Dostala som infralampu, ze infra nahrievanie by mohlo uvolnit to, co by malo byt zablokovane, chodila som na elektroliecbu, ale nic nepomohlo. Moze ist o poskodene nervy alebo zuzene cievy, pripadne poskodenie v strednom uchu. Bolo by fajn, ak by vam spravili aspon CT alebo najlepsie magneticku, co vlastne ani mne nechceli spravit, lebo je to drahe. Drzim vam palce.

monikangel
3. jan 2020

@adriana2301 a este, uzivala som aj lieky, ktorych nazov si uz nepamatam, ale po ocnom vysetreni som ich vysadila, kedze samotna ocna lekarka mi povedala, ze ma ten isty problem, uziva tie iste lieky, co predpisali aj mne. Kym ich uziva, ma sa dobre, ale ako ich vysadila, vratilo sa jej to aj s urokom, takze je na nich zavisla.

adriana2301
autor
3. jan 2020

@monikangel ďakujem za info...no ja na mri idem tak som zvedavá čo bude tam..a keď som mala silné závraty tak že som nevedela vstať z postele 2 mes.sla som za chiropraktikom nápraval mi len krčnú chrbticu..a klop klop mala som skoro doteraz pokoj..no zase to začína tak si myslím.ze aj ja mám niečo s krčnou lebo sa to stáva väčšinou pri otáčaní hlavy..

adriana2301
autor
3. jan 2020

@adriana2301 ale bolo mi povedané že najlepšie by bolo spraviť nápravu celého tela...ale to chcem ísť až po mri...

monikangel
4. jan 2020

@adriana2301 tak to mas lepsieho lekara, ako ja a to som ho uz zmenila, takze dufam, ze budes mat vysledok v poriadku.
Moze byt, ze ti chiropraktik pomoze. Ja som sice u chiropraktika bola, ale nie kvoli toceniu a tinitu, ale kvoli bolestiam na utcitych bodoch celeho tela a na chvilu mi to bolesti uvolnilo. Ja to budem mat asi z chrbtice, lebo mne aj masaz pomoze len na chvilu a ako ma ofukne, uz som tam s bolestou chrbta, kde som aj bola. Ale pocula som ese, ze by mohla pomoct zilova liecba vitaminom C, akurat v pondelok mi o tom kolegyna hovorila, co na to chodi. Drzim palce, aby vysli vysledky na jednicku, potom uz len ostava asi cvicit, no najlepsie by boli cviky priamo od lekara, lebo ja cvicim jogu uz vyse mesiaca a mne to teda nepomaha ☹

adriana2301
autor
4. jan 2020

@monikangel tak to má mrzí...a áno cvičiť treba už sústavne a neprestat...a vraj keď začneš s cvičením či nápravou na chvíľku sa stav zhorší lebo vraj telo začne takto reagovať ale postupom casu sa to má zmeniť...a ďakujem snáď to všetko dopadne dobre..

monikangel
6. jan 2020

@adriana2301 Verim tomu, ze vsetko dobre dopadne 🙂 Vcera som bola so znamou a ona mi odporucila otuzovanie a v sprche striedanie teplej a studensej vody na telo. To vraj cievy a nervy roztahuje a stahuje, tak by som to chcela este vyskusat. A ked nie, tak uz len pravidelne plavanie 😉 Drzim ti palce, aby si bola co najskor fit.

adriana2301
autor
6. jan 2020

@monikangel ďakujem aj ja tebe nech sme teda rýchlo fit 😉

miskahryzka333
6. jan 2020

@adriana2301 ja som mala zavrate aj z psychiky takze klud a magnezko

adriana2301
autor
6. jan 2020

@miskahryzka333 a už ich nemáte?

miskahryzka333
6. jan 2020

@adriana2301 ja som mala take stavy ze zavrat a busenie srdca ale to bolo davno

adriana2301
autor
6. jan 2020

@miskahryzka333 aha tak to nie ja som úplne pokojná...nemám ani tetaniu ani panicky strach..u mňa to je taký divný kolotoč a hlavne keď sa fyzicky viac namaham.ale dnes ma tuším každý človek aspoň jeden problém a väčšinou sú zo stresu a prepracovania..aj keď som šla na masáž tak vraj mám krčnú takú stuhnutú dokonca niekedy ani nešlo dobre premasirovat na 1x ...a potom sa zle prekrvuje a začnu zdravot.problemy...

adriana2301
autor
6. jan 2020

@adriana2301 a to pískanie hučanie v uchu to je už akoby moje druhé ja..zvykla som si..len ma hnevajú tie závraty

erika7272
17. júl 2023

Dobrý deň chcela by som sa spýtať že ako ste si poradili s vertigom keď ste mali točenie hlavy alebo zrazu také tlaky do očí ďakujem za info

adriana2301
autor
17. júl 2023

@erika7272 cvičením sm systému závrate zmizli a upravila som aj stravu