icon

Čo vám pomohlo na zapálené madle?

27. jan 2023

Ahojte, prosím o radu - čo vám pomohlo na zapálené madle? Ale že brutálne! Najskôr som sa snažila liečiť sama, čerstvý zázvor a šalviový čaj mi inokedy vždy pomohli ihneď. Teraz nič!!! Ani trochu zlepšenie. Už ma z toho boleli uši aj zuby. Pomohol len ibalgin na chvíľu. Tak som šla k Dr. po 10 rokoch a dala mi antibiotika Penbene (penicilin), využívala som ich celé, 10 dní. A v posledný deň antibiotík sa mi bolesť v krku vrátila :( znova mi to ide až do ucha, taká silná je to bolesť. Mám ísť k Dr. po ďalšie antibiotiká? Máte aj nejaké babské rady? Aktuálne si striekam na striedačku Strepfen a Tantum Verde a pijem harmančekový čaj. A ešte ma trápi celý ten čas, už mesiac, suchý kašeľ. Inak nemám teplotu ani solpe/hlieny. Prosím poraďte. Počula som napríklad o oreganových kapsuliach, máte skúsenosť? Ďakujem :*

pribinak
27. jan 2023

Znova k doktorovi, ATB nemuseli zabrať na ten typ baktérií ktorý tam ty máš

jaskolka
27. jan 2023

Doktor by ti mal urobiť výter,a nasadiť cielene ATB. je možné, že tie ATB, aké si mala, nezabrali, lebo baktéria, akú máš, je na ne rezistentna. Takže smer doktor a nové vyšetrenie

veronka2000
27. jan 2023

Treba iné ATB a čo najskôr ísť na tonzilektomiu.

autor
27. jan 2023

@veronka2000 naozaj?? :D :D Prvykrat po 10 rokoch mam antibiotika a ty mi hned radis ist "co najskor na tonzilektomiu"?

namornicka
27. jan 2023

Mne sa stalo minuly rok podobne, bolelo ma hrdlo, dala mi na 10 dni atb ktore pomohli, ale par dni po dobrati ma zacalo znovu boliet. Bola som v lekarni a poradili mi homeopatika AnginHell, velke nadeje som do toho nedavala, ale nemala som co stratit. Pomohli. Aj som sa v tej lekarni pytala ci maju s tym skusenosti pri takychto zapaloch hrdla a povedali ze ano, aj pri hnisavych. Skus to ak nemas vyhrady voci homeo.

scorpionflower1
27. jan 2023

Skús ViroStop sprej do hrdla, je to trochu nechutné, ale mne to pomáha, brala dr. výter z hrdla? Záleží na pôvodcovi angíny, môže to byť baktéria, ale aj vírus, s ktorým sa nevie telo dlhšie vysporiadať. Mohlo sa stať, že si si doliečila jednu chorobu tými antibiotikamii a na to sa ti chytila ďalšia vírusová infekcia. Ja si nemyslím, že máš baktériu, keď si brala tak dlho ATB.

veronka2000
27. jan 2023

To mi povedala samotná ORL lekárka - že ATB sú v takýchto prípadoch len dočasným riešením, navyše nie vždy zaberú. Tak mi odporučila operáciu a odvtedy mám s mandľami svätý pokoj.

autor
27. jan 2023

@scorpionflower1 to nebude dalsia choroba, to je stale rovnaka podla mna :( skusim ViroStop

@namornicka skusim aj tie homeopatika, vdaka 🙂

scorpionflower1
27. jan 2023

To nemôžeš vedieť bez výteru, keby to bola stále tá istá baktéria, tak by ti Penbene vôbec nezabralo a ty píšeš, že keď si ich užívala, tak ťa hrdlo nebolelo. Určite si daj spraviť kontrolný ster, nech do teba neládujú ATB naslepo.

namornicka
27. jan 2023

Len nech ti povedia davkovanie v lekarni, nie som si ista ci je to na tej flasticke napisane. Tie gulicky sa cmulaju (neprehltaju) a treba mat odstup od jedla.

viktorialj
28. jan 2023

super že ste skúšali najskôr prírodnú cestu ale keď vám už nasadili atb tak určite zbehnite opäť k doktorovi aby sa vám viac nepohoršilo, zjavne je na nich baktéria rezistentná, to sa bohužiaľ stáva. Veľa zdravia 😊