icon

Čo znamenajú moje výsledky z MRI mozgu?

dada3171998
Dnes o 08:23

Dobrý den ,
Chcem sa spýtať čo znamenajú vysledky mojej magnetickej rezonancie?

Čo znamenajú moje výsledky z MRI mozgu?
anonym_c9fe1b
Dnes o 08:26

@dada3171998 pouzi chatgpt alebo si pockaj na vysvetlenie odbornikom... nikto ti tu viac nepovie

kacena4
Dnes o 08:29

ze teraz je to ok, nic cerstve. ale predtym sa tam nieco udialo a zanechalo to "stopy" na mozgu

billy_jean
Dnes o 09:01

Nález je v norme, mozog aj cievy sú v poriadku, nemáš tam nádor, ani krvácanie, ani žiadnu čerstvú mozgovú príhodu. Cievy nie sú zúžené, nie je prítomná aneuryzma ani cievna malformácia. Sú tam popisované len ojedinelé drobné ložiskové zmeny v bielej hmote vo front. oblasti obojstranne. Ide o malé jazvičky, po niečom staršom, po nejakom drobnom prekrvení alebo po prekonanom zápale?? Máš aj nejaké ťažkosti? Alebo si mala v minulosti? Viac ti povie tvoj neurológ resp. lekár, ktorý ti MR indikoval.

dada3171998
autor
Dnes o 09:19

Práveže iba dutiny a alergia nič iné ale mam priznaky tetanie a po rezonancii to už asi bude tetania keďže nič sa neukázalo na snímke

billy_jean
Dnes o 09:25
@dada3171998

Práveže iba dutiny a alergia nič iné ale mam priznaky tetanie a po rezonancii to už asi bude tetania keďže nič sa neukázalo na snímke

@dada3171998 tetánia nespôsobuje zmenu na mozgu. Je to zvýšená nervovoslavová dráždivosť a nedostatok minerálov (horčík, vápnik).

anonym_f34a1a
Dnes o 09:28

Rozumiem tomu len toľko ze nemáš sklerozu 😃

dada3171998
autor
Dnes o 09:38
@billy_jean

@dada3171998 tetánia nespôsobuje zmenu na mozgu. Je to zvýšená nervovoslavová dráždivosť a nedostatok minerálov (horčík, vápnik).

@billy_jean ja viem len ja hovorím teraz aké mam priznaky to co bolo na snímke mi neurolog povedal ze je to štandardný nález

billy_jean
Dnes o 09:42
@dada3171998

@billy_jean ja viem len ja hovorím teraz aké mam priznaky to co bolo na snímke mi neurolog povedal ze je to štandardný nález

@dada3171998 ok, čiže neurológ sa ti k tomu vyjadril a ty ešte hľadáš výklad tu?